Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη κακοκαιρία Μήδεια: Στα «λευκά» πολλές περιοχές του νησιού
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη κακοκαιρία Μήδεια: Στα «λευκά» πολλές περιοχές του νησιού

Κρήτη κακοκαιρία Μήδεια: Όπως αναφέρει το cretapost, οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων της Κρήτης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Έφτασε και στην Κρήτη η κακοκαιρία «Μήδεια», με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές του νησιού να έχουν ντυθεί στα «λευκά», όπως τα Ανώγεια, το Οροπέδιο Λασιθίου και τον Ομαλό στα Χανιά που το έχει στρώσει ήδη με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται.

Όπως αναφέρει το cretapost, οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων της Κρήτης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με τους πολίτες να καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Κόσμος περπατάει στο χιόνι Εκχιονιστικό

Τι αναφέρει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Ο Δήμος ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ενημερώνει τους Δημότες του Δήμου καθώς και τους διερχόμενους ότι: Κατά την διάρκεια της έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου λόγω χιονόπτωσης. Όλο το προσωπικό του Δήμου τίθεται σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ανεξαρτήτως αν είναι μόνιμοι υπάλληλοι ή με σύμβαση. Δεν επιτρέπεται απουσία των υπαλλήλων από τις θέσεις των κατά τις ημέρες των χιονοπτώσεων, πλημμυρών και γενικά ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι Προέδροι των Κοινοτήτων οφείλουν να βρίσκονται στην έδρα τους εφαρμόζοντας το ακόλουθο πρόγραμμα.

Οι εκχιονισμοί των δρόμων ξεκινούν όταν το χιόνι στους δρόμους είναι 5 έως 10 εκατοστά.

Εκχιονισμός του οδικού κυκλώματος Οροπεδίου Λασιθίου (επαρχιακός δρόμος).

Αυλή – πρόσβαση Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων-Πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Ο επαρχιακός δρόμος από οικισμό Πινακιανό προς Άμπελο έως οικισμό Κερά και μέχρι όπου απαιτείται σε συνεργασία με Δήμο Χερσονήσου και ΠΕ Ηρακλείου.

Εκχιονισμός προς οικίες ευπαθών ομάδων πληθυσμού υπό την ευθύνη των Προέδρων Κοινοτήτων και σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ο επαρχιακός δρόμος από οικισμό Μέσα Λασίθι έως Σελιά (όρια με Δήμο Αγ. Νικολάου) σε συνεργασία με Δήμο Αγίου Νικολάου και ΠΕ Λασιθίου.

Ο επαρχιακός δρόμος από Μέσα Λασίθι προς Μέσα Λασιθάκι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις