Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Μια τρελή τρελή οικογένεια: Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη σκηνή με το χαστούκι
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια τρελή τρελή οικογένεια: Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη σκηνή με το χαστούκι

Μια τρελή τρελή οικογένεια: Το Μια τρελή τρελή οικογένεια είναι ελληνική μουσική-κωμική, αισθηματική ταινία του 1965.

Το Μια τρελή τρελή οικογένεια είναι ελληνική μουσική-κωμική, αισθηματική ταινία του 1965, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ, σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο των Νίκου Τσιφόρου, Πολύβιου Βασιλειάδη.

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στο θεατρικό έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη, Οι Γυναίκες Προτιμούν τους Σκληρούς. Για τον ρόλο της Πάστα Φλώρας, αρχικά προτάθηκε η Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία όμως αρνήθηκε. Έτσι ο ρόλος ανατέθηκε τελικά στη Μαίρη Αρώνη. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά την 25η Οκτωβρίου 1965 και έκοψε συνολικά 521.134 εισιτήρια. Η σκηνή όμως που έχει μείνει στην ιστορία είναι αυτή με το χαστούκι που έφαγε η Μαίρη Αρώνη από τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο για τις ανάγκες της ταινίας.

Το χαστούκι

Στο σενάριο της ταινίας υπήρχε κι ένα χαστούκι από τον Στέλιο (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) στη γυναίκα του, Πάστα Φλώρα. Ο ίδιος ο Παπαγιαννόπουλος είχε παραδεχτεί πως πολλές φορές τα χαστούκια που έδινε στις ταινίες ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Έτσι έγινε κι εδώ. Της άστραψε ένα που ζαλίστηκε η γυναίκα και αποχώρησε πάρα πολύ θυμωμένη από το πλατό απειλώντας πως δεν θα ξαναγυρίσει.

Ο Δημόπουλος και ο ίδιος ο Παπαγιαννόπουλος ήταν σε απελπισία. Την κατάσταση έσωσε ο Φίνος που της έστειλε σπίτι της λουλούδια και γλυκά, ζητώντας της συγγνώμη και παρακαλώντας την να επιστρέψει στα γυρίσματα. Και η Αρώνη επέστρεψε!

Η υπόθεση της ταινίας

Η Μίκα (Τζένη Καρέζη) αναχωρεί για τη Βενετία δύο ημέρες πριν από το γάμο της με το Μίκη (Δημήτρης Καλλιβωκάς). Εκεί, γνωρίζει και παντρεύεται τον Ανδρέα (Αλέκος Αλεξανδράκης), ο οποίος είχε πάει επίσης για διακοπές εκεί. Μόλις επιστρέφουν, η Μίκα ανακοινώνει στην οικογένειά της τον γάμο της. Όμως ο Ανδρέας συνηδειτοποιεί πως σχεδόν κανείς δε νοιάζεται για κανέναν σε αυτή την οικογένεια, και ο καθένας δρα ανεξάρτητα και χωρίς όρια.

Ο Ανδρέας το καταλαβαίνει αυτό από την πρώτη στιγμή, βλέποντας την αλλοπαρμένη και μισότρελη μητέρα της, την Πάστα Φλώρα (Μαίρη Αρώνη), την αδελφή της Μίκας (Κατερίνα Γώγου) και τον πατέρα της, Στέλιο (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που του φαίνεται ο μόνος λογικός. Ο Στέλιος έχει φύγει από το σπίτι εδώ και ένα μήνα, διότι η Πάστα Φλώρα δεν άντεχε άλλο αυτόν το γάμο.

Ο Ανδρέας, αφότου σηκώνει χέρι στη Μίκα για να της θέσει κάποια όρια, εκείνη τον χωρίζει. Τότε, αποφασίζει να βοηθήσει τον Στέλιο να δείξει πως έχει κάποια θεση στην οικογένιεα και να καταφέρει να τους λογικέψει. Έτσι, εξαγοράζει μια νεαρή κοπέλα για να υποδυθεί την ερωμένη και μέλλουσα γυναίκα του Στέλιου και καλεί την οικογένεια της Μίκας σε ένα δείπνο σε ταβέρνα. Η Πάστα Φλώρα θα αρχίζει να ζηλεύει, ενώ η Μίκα δεν μπορεί να ανεχτεί μία οποιαδήποτε γυναίκα δίπλα στον πατέρα της.

Στην πορεία, η Μίκα θα καταλάβει το σχέδιο του Ανδρέα και θα αρχίσει να ξαναβγαίνει με τον Μίκη. Ο Ανδρέας θα ζηλέψει, και τελικά οι δυο τους θα τα ξαναβρούνε μετά από την αναχώρηση του Μίκη για το Λονδίνο. Τέλος, η Πάστα Φλώρα θα τα ξαναβρεί με τον Στέλιο, ο οποίος θα είναι πλέον ο αρχηγός της οικογένειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις