Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Χάλασε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ: Γιατί δεν λειτουργεί
PLUS

Χάλασε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ: Γιατί δεν λειτουργεί

Χάλασε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ: Γιατί χάλασε ξαφνικά το πληκτρολόγιο του laptop.

Για διάφορους λόγους, τα πληκτρολόγια σε φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές ενδέχεται να σταματήσουν ξαφνικά να λειτουργούν σωστά. Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά όταν συμβεί, κάποια ή όλα τα πλήκτρα σταματούν να λειτουργούν (ανάλογα με την κατάσταση) ή οι λειτουργίες του πληκτρολογίου, όπως ο οπίσθιος φωτισμός, μπορεί να μην λειτουργούν.

1. Ελέγξτε για τα ψίχουλα

Αν έχετε κενό πληκτρολογίου ή δοχείο πεπιεσμένου αέρα, δώστε στους γωνιακούς και τους κρημνούς του πληκτρολογίου σας έναν γρήγορο καθαρισμό. Κρατήστε τον φορητό σας υπολογιστή ανάποδα ή τουλάχιστον σε γωνία 45 έως 75 μοιρών από την οριζόντια και δώστε στο φορητό υπολογιστή καλό κούνημα.

2. Κάντε επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το trackpad ή το ποντίκι για την επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή, απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή. Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω λύσεις.

laptop

3. Έλεγχος μπαταρίας

Μερικές φορές πρέπει να πάρετε αυτό που «προσπάθησατε να την απενεργοποιήσετε και ξανά» συμβουλές προς τα άκρα. Τερματίστε το φορητό υπολογιστή, αφαιρέστε την μπαταρία, περιμένετε περίπου ένα λεπτό, αντικαταστήστε την μπαταρία και ξεκινήστε το φορητό υπολογιστή.

4. Προβλήματα οδηγού

Αυτό το πρόβλημα δημιουργείται εάν εγκαταστήσετε συχνά λογισμικό τρίτου μέρους και / ή απενεργοποιείτε συνεχώς το μηχάνημά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε την εντολή Τερματισμός λειτουργίας. Ελέγξτε τη Διαχείριση Συσκευών στο φορητό σας υπολογιστή. Αν το στοιχείο γραμμής πληκτρολογίου έχει κίτρινο θαυμαστικό δίπλα του ή εάν το εικονίδιο του πληκτρολογίου δεν εμφανίζεται καθόλου, μεταβείτε στη σελίδα λήψης του κατασκευαστή του φορητού υπολογιστή και εγκαταστήστε τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης για το πληκτρολόγιο. Ενδέχεται να χρειαστεί να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο USB για να πλοηγηθείτε στα πεδία εισαγωγής κειμένου, αλλά αφού βρείτε το σωστό αρχείο θα πρέπει να είναι μια γρήγορη λήψη και επιδιόρθωση.

5. Ελαττωματικό πληκτρολόγιο

Αν εξακολουθείτε να βρίσκεστε στην περίοδο εγγύησης ή έχετε εκτεταμένη εγγύηση, δοκιμάστε τη γραμμή τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή του φορητού υπολογιστή σας. Εάν διαπιστώσουν ότι χρησιμοποιείτε ένα ελαττωματικό πληκτρολόγιο, θα πρέπει να μπορείτε να το αντικαταστήσετε σε μια αποθήκη υπηρεσίας χωρίς πάρα πολύ ταλαιπωρία.

Κοπέλα γράφει στο laptop
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις