Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων: Νέο κύκλωμα με έδρα τον Ρέντη
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: Νέο κύκλωμα με έδρα τον Ρέντη

Κλοπές αυτοκινήτων: Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ήταν οι υπεύθυνοι του «διαλυτηρίου» των οχημάτων.

Συνεργείο- «διαλυτήριο» κλεμμένων οχημάτων εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά στην περιοχή του Ρέντη και προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων. Πρόκειται για ιδιοκτήτη και υπεύθυνο του συνεργείου και ενός συνεργού τους. Εμπλέκονται, κατά την Αστυνομία, σε κύκλωμα κλοπής και αποσυναρμολόγησης αυτοκινήτων, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα ανταλλακτικά. Αυτά, στη συνέχεια, τα πωλούσαν σε άλλους ιδιοκτήτες συνεργείων, οι οποίοι τα τοποθετούσαν σε προς επισκευή οχήματα που έφθαναν στις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, τρεις ημεδαποί (ηλικίας 70, 46 και 59 ετών) ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεχίζει η Αστυνομία, ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια απέκρυπταν σε συνεργείο που διατηρούσε ο 70χρονος και ήταν ιδιοκτησίας του 59χρονου. Εντός του ανωτέρω συνεργείου, το οποίον χρησιμοποιούσαν ως «διαλυτήριο», προέβαιναν στην αποσυναρμολόγηση των αφαιρεθέντων οχημάτων, με τα κατάλληλα εργαλεία που είχαν προμηθευτεί. Στη συνέχεια, τα εξαρτήματα που αποσυναρμολογούσαν τα διέθεταν προς πώληση σε ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι προσέρχονταν στο συνεργείο για να τα παραλάβουν ή αναλάμβαναν να τους αποστείλουν ο 70χρονος και 46χρονος.

Κλεμμένο όχημα

Κλοπές αυτοκινήτων: Βρέθηκαν τρία κλεμμένα

Εντός του συνεργείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Πλήθος εργαλείων, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ποσότητα κάνναβης βάρους -23,9- γραμμαρίων , 8 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών και κλειδιά οχημάτων Είναι η δεύτερη σπείρα που εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Πειραιά τους τελευταίους δέκα μήνες. Στις 7 Απριλίου 2020 είχε ανακοινωθεί ότι εξαρθρώθηκε, στον Πειραιά, σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά. Συνελήφθησαν τότε δύο μέλη της σπείρας (αλλοδαπός και ημεδαπός), ενώ αναζητούνταν δύο επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους.

Κλεμμένο όχημα

 

Κλοπές αυτοκινήτων: Συστηματικά κλοπές οχημάτων

«Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα», ανακοίνωνε η Αστυνομία «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων και διέθεταν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος».

Κλοπές αυτοκινήτων: Κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν ως «έδρα» της σπείρας κατάστημα επισκευής και εμπορίας ανταλλακτικών, στο οποίο μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Από την έρευνα σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν σε εκείνη την έρευνα και κατασχέθηκαν: Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, 16 κινητήρες αυτοκινήτων, πλήθος ανταλλακτικών οχημάτων, μεγάλος αριθμός κλειδιών οχημάτων, 2 φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ανταλλακτικών.

Κλεμμένο όχημα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις