Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κάρολος – Μητσοτάκης 25 Μαρτίου: Θετικός στην πρόσκληση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάρολος – Μητσοτάκης 25 Μαρτίου: Θετικός στην πρόσκληση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Κάρολος - Μητσοτάκης 25 Μαρτίου: O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Κάρολο.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον πρίγκιπα Κάρολο την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Prince’s Trust International στη χώρα μας. Απάντησε δε θετικά στην πρόσκληση να έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε γνωστοποιήσει ότι ο Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος είχαν λάβει προσκλήσεις να παρευρεθούν στην παρέλαση ως εκπρόσωποι των τριών χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Ωστόσο, ο Πεσκόφ απάντησε αρνητικά, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Στο Τατόι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Η διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα προβληματίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αναζητά λύση «συμβατή» με τις ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού εξαιτίας του κορωνοϊού. Μία από τις λύσεις που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτή της διεξαγωγής της παρέλασης στο Τατόι, προκειμένου να μην ακυρωθεί, ειδικά φέτος που η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Σε κάθε περίπτωση η χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου θα κριθεί και από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η αρχική εισήγηση ήταν να μην γίνει στρατιωτική παρέλαση ή να αφήσουν τους ειδικούς να αποφασίσουν εάν θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο εκείνων των ημερών. Το ΓΕΕΘΑ πρότεινε αντί να γίνει μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δεν γίνει στον διάδρομο από-προσγειώσεως του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τατόι. «Είναι απέραντος ο διάδρομος και μπορούμε», ειπώθηκε, «να μεταφέρουμε εκεί εξέδρες, σημαίες, άρματα μάχης, πυροβόλα και λοιπές δυνάμεις παρέλασης».

Σύμφωνα επίσης με τον «Βηματοδότη», στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα (και πάνω από τον χώρο της παρελάσεως) και τέσσερα Rafale της γαλλικής L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15. Εκείνες τις ημέρες τα αμερικανικά F-15 θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις