Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράλυση νοσηλεύτριας Κέρκυρα – εμβόλιο: Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Γιαννάκου
ΕΛΛΑΔΑ

Παράλυση νοσηλεύτριας Κέρκυρα – εμβόλιο: Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Γιαννάκου

Παράλυση νοσηλεύτριας Κέρκυρα - εμβόλιο: Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννακού της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος δήλωσε ότι η νοσηλεύτρια νόσησε μετά τον εμβολιασμό

Για πιθανή διασπορά ψευδών ειδήσεων θα ελεγχθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από την Eισαγγελία για τις δηλώσεις του για 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία παρέλυσε στα κάτω άκρα. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Open, υποστήριξε, επικαλούμενος ιατρούς της Κέρκυρας, ότι η παράλυση επήλθε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και μίλησε για ένα σπάνιο σύνδρομο που παρουσιάζεται μία φορά ανά 400.000 περιπτώσεις.

“Εχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της. Ηταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Εχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί”, τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο, πριν να υπάρξει σχετικό πόρισμα από τους γιατρούς.

Δείτε ακόμη
Τα ηχηρά μηνύματα του Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση
Σε σκληρό lockdown από σήμερα η Αττική – Τι αλλάζει, αναλυτικός οδηγός
Αλλαγές στη βεβαίωση μετακίνησης -Τι έγγραφα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, τι ισχύει για ελεύθερους επαγγελματίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις