Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διπλή μάσκα υποχρεωτική: Νέο μέτρο στο “τραπέζι”
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή μάσκα υποχρεωτική: Νέο μέτρο στο “τραπέζι”

Διπλή μάσκα υποχρεωτική: Στο «τραπέζι» της επιτροπή των εμπειρογνωμόνων το σενάριο να γίνει υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας.

Στην εκτίμηση ότι δεν θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες, προχώρησε ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Σήμερα”. “Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις”, τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας. Εξήγησε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας, καθώς υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι μίλησε για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό. Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά “καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική.

Δείτε ακόμη
Συνθήματα στο σπίτι Στεφανάδη που έφαγε ο Μητσοτάκης στην Ικαρία
Σε σκληρό lockdown από σήμερα η Αττική – Τι αλλάζει, αναλυτικός οδηγός
Αλλαγές στη βεβαίωση μετακίνησης -Τι έγγραφα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, τι ισχύει για ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις