Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη σε μπανάνες: Πάνω από 33 κιλά μπλόκαρε το ΣΔΟΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοκαΐνη σε μπανάνες: Πάνω από 33 κιλά μπλόκαρε το ΣΔΟΕ

Κοκαΐνη σε μπανάνες: Το ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στο λιμάνι μετά από πληροφορία και συνεργασία με το γραφείο ερευνών - εσωτερικής ασφάλειας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα 

Πάνω από 33 κιλά κοκαΐνης, προέλευσης Εκουαδόρ και τελικό προορισμό την Τουρκία… εξώκειλαν στο λιμάνι του Πειραιά! Η μεγάλη ποσότητα, ήταν κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ, το οποίο-ως συνήθως- ως νόμιμο φορτίο περιείχε μπανάνες! Η πληροφορία για την επικείμενη μεταφορά σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης δια της θαλάσσιας οδού και μέσω εμπορευματοκιβωτίων, έφθασε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής από το  γραφείο της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security Investigations – HSI) της πρεσβείας των Η.Π.Α. Οι «Ράμπο» του Σ.Δ.Ο.Ε εντόπισαν, με τη συνεργασία της προαναφερόμενης Υπηρεσίας των Η.Π.Α, και δέσμευσαν  προς έλεγχο μεγάλο  αριθμό εμπορευματοκιβωτίων. στην Αθήνα.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Από τον διενεργηθέντα έλεγχο», αναφέρει το Σ.Δ.Ο.Ε σε ανακοίνωσή του  «σε ένα εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες, προερχόμενο από Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 33 κιλών και 885 γραμμαρίων». Το πλοίο στο οποίο φορτώθηκε το κιβώτιο,  είχε αναχωρήσει στις 10-1-2021 από τον λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε φθάσει  στις 2-2-2021 στο λιμάνι του Πειραιά. Η αποστολή του φορτίου της κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκε από το ίδιο καρτέλ που είχε αποστείλει παραμονές Χριστουγέννων του 2020 με πανομοιότυπο τρόπο και προορισμό τη χώρα μας 35 κιλά κοκαΐνης. «Καρτέλ του Εκουαδόρ σε συνεργασία με Έλληνες συνεργάτες τους», έγραφε τότε το Alphafreepress  “σκόπευαν να «ντύσουν» με παραισθήσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τόσο τη χώρα μας όσο  ίσως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κοκαΐνη σε μπανάνες: Σε συνεργασία με τη DEA

Τα σχέδιά  του καρτέλ και των επίδοξων παραληπτών μπλόκαρε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την αμερικανική D.E.A, την αντίστοιχη υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α, με γραφεία στην Αθήνα και σε άλλες 64 χώρες, ανά τον κόσμο”. Και σε εκείνη την περίπτωση, σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες και προοριζόταν για απόλυτα νόμιμη επιχείρηση, οι άνθρωποι του καρτέλ του Εκουαδόρ είχαν τοποθετήσει κρυφά τριάντα συσκευασίες  υψηλής καθαρότητας κοκαΐνης,  βάρους 35 κιλών. Η τοποθέτηση στο φορτίο με τις μπανάνες έγινε στα τοιχώματα του κοντέινερ, σε τρόπο που δεν ήταν δυνατό σε αμύητους να αντιληφθούν την κρύπτη της κόκας.

Κοκαΐνη σε μπανάνες: Ερεύνησαν 150 κοντέινερ!

Η πληροφορία τότε είχε φθάσει στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής από την D.E.A, την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών. Η ευκολία των μελών του καρτέλ του Εκουαδόρ να τοποθετούν στα κοντέινερ με τις μπανάνες κιλά κοκαΐνης, κατά τους αξιωματούχους οφείλεται εν μέρει και στο βαθμό διαφθοράς των αρμοδίων. Τα μέλη του, έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο λιμάνι  του Γκουαγιακίλ και κάτω από τη… μύτη των αρμοδίων τοποθετούν  τα δέματα της κοκαΐνης, εξαγοράζοντας προφανώς κάποιους υπαλλήλους με χρήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις