Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση παράτυπων μεταναστών: Σύλληψη μελών από δυο κυκλώματα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση παράτυπων μεταναστών: Σύλληψη μελών από δυο κυκλώματα

Διακίνηση παράτυπων μεταναστών: Συνελήφθησαν από Αστυνομία και Λιμενικό μέλη από δυο κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Μέλη από δυο κυκλώματα, ένα που έκανε διακίνηση παράτυπων μεταναστών, έναντι αδρής αμοιβής και μετέφερε αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων, και ένα που μετέφερε με πούλμαν, δήθεν σαν… τουρίστες τους μετανάστες σε ακτές του Λαυρίου, για να παραληφθούν από εκεί από άλλα μέλη του κυκλώματος και να μεταφερθούν με σκάφη επίσης στην Ιταλία, συνελήφθησαν από Αστυνομία και Λιμενικό. Στην πρώτη υπόθεση, που χειρίστηκε η Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν  στις 3 Φεβρουαρίου, όταν  στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της  Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν  τρεις Ουκρανοί,  για εμπλοκή σε οργανωμένο εγκληματικό κύκλωμα παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία, μέσω ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Οι τρεις δράστες, αναφέρει η Αστυνομία,  είχαν εντοπισθεί την 15-1-2021 στην Αλεξανδρούπολη και είχαν συλληφθεί διότι παρέμεναν παράνομα στη χώρα. Από την πρώτη έρευνα  προέκυψε ότι εισήλθαν στην Ελλάδα από την Ιταλία τέλη Δεκεμβρίου του 2020 και μετέβησαν στον Έβρο, προκειμένου να περάσουν στην Τουρκία.

Διακίνηση παράτυπων μεταναστών: Η αναφορά της Αστυνομίας

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά όσο φαίνονταν στην αρχή. Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε διακριβώθηκε ότι αποτελούσαν μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία, με τη χρήση σκαφών μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους».  Διαπιστώθηκε εν τέλει,  ότι οι τρεις Ουκρανοί,  είχαν ρόλο κυβερνήτη σκάφους μεταφοράς, καθώς επίσης ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020, ενεργώντας από κοινού, με τη χρήση ιστιοφόρου πραγματοποίησαν παράνομη μεταφορά μεγάλης ομάδας αλλοδαπών, από την Τουρκία στις ακτές της Ιταλίας, διασχίζοντας ελληνικά χωρικά ύδατα». Μετά την απολογία τους στον αρμόδιο Ανακριτή προφυλακίστηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα και να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας.

Διακίνηση παράτυπων μεταναστών: Στο Λαύριο η δεύτερη υπόθεση

Στη δεύτερη υπόθεση που χειρίστηκε το Λιμεναρχείο Ραφήνας, εντοπίστηκαν διακινητές και παράτυποι μετανάστες στο Λαύριο,  όπου είχαν μεταφερθεί με πούλμαν οι τελευταίοι,  με σκοπό τη μεταφορά τους, έναντι αμοιβής,  από την Ελλάδα στην Ιταλία . Το κύκλωμα,  δραστηριοποιείτο στην Αττική και είχε οργανώσει, για τις 5 Φεβρουαρίου,  τη μεταφορά τριάντα ενός 31 παράτυπων αλλοδαπών από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία. «Συγκεκριμένα», αναφέρει το Λιμενικό, «οι ανωτέρω μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο στο σταθμό Λαρίσης Αττικής, με κατεύθυνση ακτή του Σουνίου, προκειμένου να τους παραλάβει από εκεί ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό να τους μεταφέρει στις Ιταλικές Ακτές, έναντι αμοιβής.

 Στη συνέχεια, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντόπισαν το λεωφορείο, το οποίο αποβίβασε τους ανωτέρω μετανάστες, πραγματοποιώντας στάση στην παραλία “ΧΑΡΑΚΑ” Κερατέας. Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης ακινητοποιήθηκαν τριάντα ένας  αλλοδαποί, ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου. Κατασχέθηκε το λεωφορείο, ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών και είναι υπό διερεύνηση σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, η εμπλοκή και ο εντοπισμός πρόσθετων μελών του οργανωμένου κυκλώματος, στην προαναφερόμενη παράνομη διακίνηση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις