Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαϊκές αγορές κορονοϊός: Το επόμενο Σάββατο θα ανοίξουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκές αγορές κορονοϊός: Το επόμενο Σάββατο θα ανοίξουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λαϊκές αγορές κορονοϊός: Νέα μέτρα για την λειτουργία της αγοράς - Τι ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το Σάββατο (13 Φεβρουαρίου) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε η κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας το Σάββατο προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις 17:00 το απόγευμα.

«Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό έφερε προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων. Σημειώνεται ότι η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS για τις μετακινήσεις, με την ίδια να τονίζει ότι η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα μέτρα, αλλά εξετάζει κιόλας αν αυτά είναι εφαρμόσιμα.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση λέγοντας ότι «παρά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, κατά την περασμένη εβδομάδα, το επιδημιολογικό φορτίο, παρέμεινε υψηλό στις «κόκκινες» περιοχές και αυξήθηκε σημαντικά και σε αρκετές άλλες. Γενικευμένη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε στην Αττική, όπου η κατάσταση κρίθηκε ανησυχητική. Αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε επίσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική. Αποφασίστηκε έτσι -ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- η λήψη πρόσθετων μέτρων στις περιοχές αυτές, τα οποία ήδη εφαρμόζονται».

Δείτε ακόμη
Στο τραπέζι ο «κόφτης» στα SMS – Προβληματίζουν τα σούπερ μάρκετ
Βίντεο: Επεισόδια σε κορονοπάρτι στον οικισμό των Ρομά στην Εύβοια
Βίντεο ντοκουμέντο από «πριβέ» εστιατόριο στην Καλαμαριά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις