Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 21η αγωνιστική: Ηταν Παναθηναϊκός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 21η αγωνιστική: Ηταν Παναθηναϊκός

Σούπερ Λιγκ - 21η αγωνιστική: Χωρίς να παίξει την μπάλα της δεκαετίας το τριφύλλι έβγαλε σθένος και ανωτερότητα, δίκαια επιβλήθηκε 3-2 του Ατρομήτου 

Σούπερ Λιγκ21η αγωνιστικήΜεγάλη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός, 3-2 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, παίζοντας μάλιστα όχι μεγάλη μπάλα, αλλά αποδίδοντας καλά. Και πάνω από όλα, βγάζοντας μία φυσική ανωτερότητα στο παιχνίδι του. Μετά από καιρό έδειξε ικανός και διατεθειμένος να πιάσει τον αντίπαλο από το λαιμό. Ακόμα κι αν δεν ήταν έτοιμος να επιβάλει ποιοτικά το παιχνίδι του, να το επιβάλει δυναμικά. Εντέλει κέρδισε 3-2 μια ομάδα που μόλις άλλαξε προπονητή. Κι αυτό έχει ασφαλώς τη σημασία του. Βαθμολογικά, δε, μείωσε στον πόντο από ΠΑΟΚ και Αρη  (με ματς περισσότερο βέβαια) και έδειξε πως κάθε στραβοπάτημα, μπορεί να είναι εκεί να το εκμεταλλευτεί. Ο Ατρόμητος, δε, με αυτή την ήττα, πρέπει να πάρει απόφαση πως χάθηκε η εξάδα. Οριστικά και αμετάκλητα…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε με το καλημέρα. Έφερε σε δύσκολη θέση τον Ατρόμητο και κεφαλαιοποίησε στο 10’ από στατική φάση. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ και ο Βέλεθ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 για το τριφύλλι. Το οποίο στη συνέχεια πίεσε και για δεύτερο γκολ, ήταν κινητικό, αλλά ποιοτικό όχι. Στη δύναμη το πήγε το ματς και όχι στην ποιοτική διαφορά. Μετά το 25’ άρχισε να χάνει μπάλες ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος να γίνεται πιο απειλητικός, κυρίως με Νάτσο ή Μουνίθ. Κάτι που απέδωσε τελικά στην εκπνοή του ημιχρόνου. Οταν ο Γούτας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ατρόμητο. Σκορ το οποίο σφράγισε και το ημίχρονο.

εβγαλε φυσικη ανωτεροτητα ο παναθηναικος

Σούπερ Λιγκ – 21η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός και πάλι μπήκε …φουριόζος και πήρε προβάδισμα. Ειδικότερα, στο 48’ ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ο Βέλεθ, έκανε το γέμισμα και το τραγικό λάθος του Γιαννιώτη (γλίστρησε και έχασε την φάση) εκμεταλλεύτηκε ο καίρια τοποθετημένος Καρλίτος. Ο οποίος σε κενή εστία πέτυχε το 1-2! Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο αμέσως μετά, ποιοτικά δεν επιβλήθηκε, δεν κράτησε μπάλα και ο Ατρόμητος που κέρδισε μέτρα έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα στο 55’. Σκόρερ ο Αγκάγιεφ, ο οποίος από σέντρα του Γκάλο έφυγε στην πλάτη του Νιάς και νίκησε τον Διούδη για το 2-2.

Από εκεί και μετά, πάντως, το …έργο γύρισε ανάποδα. Ο Ατρόμητος φάνηκε να ικανοποιείται με τον βαθμό και ο Παναθηναϊκός πίεσε, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και δικαιώθηκε στο 84’. Ήταν μια φάση που ξεκίνησε από τον Ενγκμπακοτό, ο οποίος έκανε τρομερή ενέργεια και γυρίζοντας στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Σανκαρέ που σκόραρε για το 2-3! Στα τελευταία 10’ μαζί με τις καθυστερήσεις η μεγάλη φάση δεν έγινε, ο Ατρόμητος δεν έδειξε να έχει αποθέματα να πιέσει και το 2-3 σφράγισε το παιχνίδι ως τελικό σκορ.  

Το φιλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Γούτας 45’+1’, Αγκάγιεφ 55’ – Βέλεθ 10’, Καρλίτος 48’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος. ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης, Δημητριάδης. VAR: Τζοβάρας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Γιαννιώτης, Γούτας, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Τομάσεβιτς (Νάτσος 22’), Σάλομον, Χαρίσης, Γκάλο (Ούμπιδες 70’), Αγκάγιεφ (Στρούγγης 70’), Μουνίθ (Γιακουμάκης 81’), Κωτσόπουλος (Εντομβόνγκι 70’).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ (Νιας 35’), Μολό, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (Σανκαρέ 61’), Καρλίτος (Μακέντα 76’), Καμπετσής (Ενμπγκαμποτό 61’), Χατζηγιοβάνης (Ιωαννίδης 76’).

τρεις φορες προηγήθηκε και δικαωθηκε ο παναθηναικος

Δείτε ακόμη: 

Τράβηξε το σχοινί η διοικηση της ΑΕΛ κι αυτό σπάει…
Ημέρα μνήμης, 63 χρόνια από την τραγωδία του Μονάχου για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ακόμα ένα μήνα πίσω οι εκλογές της ΕΠΟ και βλέπουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις