Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Δανδουλάκη – Φιλιππίδης καταγγελίες: Γιατί τον έδιωξε από το θέατρο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δανδουλάκη – Φιλιππίδης καταγγελίες: Γιατί τον έδιωξε από το θέατρο

Δανδουλάκη - Φιλιππίδης καταγγελίες: "Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό και την συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μίας επιβεβλημένης κάθαρσης"

Νέες αποκαλύψεις για τις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη έρχονται στο φως, με αφορμή την δημοσιότητα μέρους των καταγγελιών που έκαναν οι τρεις ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε βάρος του και η Κάτια Δανδουλάκη παίρνει θέση. Μετά τη δημοσίευση μέρους αυτών των καταγγελιών, προκύπτει ότι η Κάτια Δανδουλάκη είχε απολύσει τον Πέτρο Φιλιππίδη απο τη θεατρική παράσταση όπου τον είχε προσλάβει ως σκηνοθέτη όταν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε με την Λένα Δροσάκη.

Όπως αναφέρει η ίδια η Δροσάκη στην καταγγελία της:

“Το 2019, στην παράσταση Έγκλημα στο Όριαντ Εξπρές που ανεβάζει η Κάτια Δανδουλάκη, άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο, Μία μέρα χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κ. Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο δυνατός και όχι ο αδύναμος”.

Όπως ανέφεραν στον ΑΝΤ1, το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη έκλεισε το θέατρό της για δύο μήνες διακόπτοντας την συνεργασία με σκηνοθέτη – ηθοποιό, ύστερα από καταγγελία ηθοποιού.

Η επιστολή της Κάτιας Δανδουλάκη στα θύματα

Θέση σχετικά με τις καταγγελίες παρενόχλησης ηθοποιών στο χώρο του θεάτρου, πήρε και η καταξιωμένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.

“Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία.

Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ” καταλήγει η κα Δανδουλάκη.

Δείτε ακόμη

“Ήταν ικανός για τα πάντα, με τρόμαζε” – Στο φως η καταγγελία Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις