Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετάλλαξη κορονοϊού – Βόρεια Ελλάδα: Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα του βρετανικού στελέχους
ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη κορονοϊού – Βόρεια Ελλάδα: Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα του βρετανικού στελέχους

Μετάλλαξη κορονοϊού - Βόρεια Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τη διασπορά του μεταδοτικού βρετανικού στελέχους

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τη διασπορά του μεταδοτικού βρετανικού στελέχους. Σύμφωνα με τη γονιδιωματική ανάλυση 61 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 18-31 Ιανουαρίου και προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εντοπίστηκαν συνολικά 23 κρούσματα βρετανικής παραλλαγής.

Συγκεκριμένα το στέλεχος ανιχνεύθηκε σε 12 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά), 6 δείγματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής (5 από την κοινότητα και ένα νοσοκομειακό), 1 δείγμα από την Πιερία (από την κοινότητα) και 4 από Πύλη Εισόδου. Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 228 δείγματα θετικά στο βρετανικό στέλεχος.

ΕΟΔΥ rapid test

Πάτρα: Βελτίωση παρουσιάζει ο 9χρονος – 10χρονος στο νοσοκομείο Ρίου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο 9χρονος που έχει προσβληθεί με κορονοϊό και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της κλινικής Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ενώ, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι. «Είναι μια καλύτερη ημέρα. Φαίνεται πως ανταποκρίθηκε στην χθεσινή αύξηση των παραμέτρων και την πρηνή θέση. Να δούμε αν το επόμενο 24ωρο διατηρηθεί αυτή η σταθερότητα και βελτίωση και μήπως πάρουμε την καλή βόλτα και να έχουμε καλά νέα.

Είναι ακόμα στην Εντατική και συνεχίζεται η αγωγή στον μη επεμβατικό αερισμό που αυτή είναι και η ενδεδειγμένη θεραπεία και η αγωγή του από χθες έχει ενισχυθεί με κάποια φάρμακα. Να σεβόμαστε αυτό τον ιό, αυτός πάντα παίζει το τελευταίο χαρτί. Είμαστε όλοι κοντά του χθες βράδυ, οι νοσηλευτές μας είναι εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, Διευθυντής ΕΣΥ και υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη ανήλικο αγόρι, ηλικίας 10 ετών, νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο μικρός που είχε λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, υποβλήθηκε σε τεστ covid και βγήκε θετικό. Θετική είναι και η μητέρα του, που επίσης νοσηλεύεται. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η οικογένεια φαίνεται πως κόλλησε τον ιό από το δεύτερο παιδί τους που κόλλησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις