Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ούρσουλα – εμβόλια: Πυρά Σολτς προς φον ντερ Λάιεν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ούρσουλα – εμβόλια: Πυρά Σολτς προς φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα - εμβόλια: Το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορονοϊό ήταν η αφορμή για την επίθεση του Όλαφ Σολτς ενάντια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πυρά κατά της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτόξευσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, που της επιτέθηκε ονομαστικά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη στρατηγική της στο πρόγραμμα εμβολιασμών. Η στρατηγική της για τα εμβόλια είναι «πραγματικά σκ…ά» τόνισε ο Σολτς, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το Βερολίνο «δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα σκ…ά να επαναληφθούν», κατηγορώντας τις Βρυξέλλες για χαοτικό χειρισμό του προγράμματος εμβολιασμού.

Ο Σολτς, που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, που αντιτάχθηκαν το 2019 στον διορισμό της φον ντερ Λάιεν στη θέση της προέδρου της Κομισιόν, επισημαίνοντας μια σειρά προβλημάτων όταν ήταν υπουργός Άμυνας, λέγεται ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας περιέγραψε ότι η κατάσταση με τα εμβόλια είναι ντροπιαστική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μέρκελ υπερασπίστηκε την φον ντερ Λάιεν, ωστόσο βρίσκεται στο στόχαστρο, επειδή επέτρεψε στις Βρυξέλλες να αναλάβουν το ζήτημα των εμβολίων, την ώρα που η ΕΕ βρίσκεται πίσω στην παραλαβή των δόσεων.

Η Bild, επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι η Μέρκελ άφησε τον Σολτς να εκφράσει τα παράπονά του και τον σταμάτησε μόνον όταν αναφέρθηκε ονομαστικά στην φον ντερ Λάιεν. Ωστόσο η καγκελάριος φαίνεται ότι είναι το μόνο άτομο στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό που προτίθεται να σταθεί στο πλευρό της προέδρου της Κομισιόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις 2,34% του ευρωπαϊκού πληθυσμού των 447 εκατομμυρίων πολιτών έχει πάρει μία δόση του εμβολίου, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό είναι 2,36%. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιάσει το 14,21% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις