Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 16χρονη Θήβα κορονοϊός: Διασωληνωμένη η μητέρα – Δε γνωρίζει για την κόρη της
ΕΛΛΑΔΑ

16χρονη Θήβα κορονοϊός: Διασωληνωμένη η μητέρα – Δε γνωρίζει για την κόρη της

16χρονη Θήβα κορονοϊός: Θρήνος στη Θήβα για το μόλις 16 ετών κορίτσι που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο λίγες ώρες αφότου διασωληνώθηκε.

Ανείπωτος πόνος για τον θάνατο της 16χρονης από τη Θήβα, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού και κατέληξε από ανακοπή. Η μητέρα της βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με κορονοϊό, ενώ θετικός είναι και ο πατέρας της που έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο πατέρας της 16χρονης είναι απαρηγόρητος, συντετριμμένος και δήλωσε σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 “θα μου φέρει κανένας το κορίτσι μου πίσω; Ποιος θα μου το φέρει το κορίτσι μου πίσω, για πες μου. Να τα αποτελέσματα. Ο κορονοϊός τι έφερε”.

Απαρηγόρητος και ο αδελφός της 16χρονης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός που ήταν και αρνητής της μάσκας, σύμφωνα με τον ίδιο, “προσέχετε τον εαυτό σας, να είστε ασφαλείς. Προσέχετε και κάντε ότι λένε οι ειδικοί γιατροί. Μην ψάχνετε ιστορίες”. Ο αδελφός της άτυχης Μαργαρίτας είχε τονίσει και στον ΣΚΑΪ το εξής “βρίσκουν στη μάνα μου 78 οξυγόνο, την στέλνουν στον “Ευαγγελισμό” και στην αδελφή μου δεν της βρήκαν χαμηλό οξυγόνο. Την εξέτασε ένας παιδίατρος, είπε ότι η αδελφή μου είχε φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φάρμακα”.

16χρονη Θήβα: Σταθερή η κατάσταση της μητέρας

Για την απώλεια της 16χρονης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Αναστασίου. «Είναι μια μέρα που μας συγκλόνισε όλους. Τραγικό γεγονός ο θάνατος ενός παιδιού 16 ετών. Ανεξαρτήτως αιτίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Θήβας. Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου, προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια, αλλά δεν κατέστη δυνατό. «Πρέπει να σεβαστούμε τον πόνο τους» τόνισε.

«Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι ή όχι. Προφανώς οι οδηγίες που δίνουν και έχουν οι γιατροί, όταν βλέπουν μια κλινική εικόνα με ήπια συμπτώματα δεν νοσηλεύεται. Πόσο μάλλον ένα παιδί. Οι γιατροί αξιολογούν την κατάσταση του κάθε ασθενούς. Οι γιατροί πρέπει να απαντήσουν σε αυτό» υπογράμμισε σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν ιατρικές ευθύνες. Αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν», πρόσθεσε. Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε ότι η κατάσταση της μητέρας της άτυχης 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε ΜΕΘ των Αθηνών με κοροναϊό είναι σταθερή.

16χρονη Θήβα: Θρήνος και για το σχολείο

Ο Γιώργος Φίλος διευθυντής του 3ου Λυκείου στη Θήβα μίλησε στο Open TV. «Την Παρασκευή το πρωί πήρε και μας ενημέρωσε η μητέρα της ότι δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει ούτε την τηλεκπαίδευση γιατί έχει υψηλό πυρετό και ήταν θετική στον κορονοϊό, σύμφωνα με το rapid τεστ που έκανε. Μου είπε όμως ότι θα έκανε και μοριακό. Όντως τη Δευτέρα μου έστειλε το αποτέλεσμα που ήταν και αυτό θετικό» είπε αρχικά ο κ. Φίλος.

«Δεν είχαμε ενημέρωση για υποκείμενα νοσήματα. Εμείς δεν είχαμε κάποιο χαρτί από γιατρό που να μας λέει ότι απαγορεύεται να κάνει ας πούμε γυμναστική. Και στο Γυμνάσιο με το οποίο συστεγαζόμαστε, όπως ενημερώθηκα, έκανε κανονικά».  Συγκλονισμένοι είναι και οι συμμαθητές της κοπέλας, που δεν μπορούν να χωνέψουν τον αδόκητο χαμό της συμμαθήτριάς τους και εκφράζουν τη θλίψη τους μέσα από τα social media, στα οποία την αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις