Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φλερτάρει με Αμπέλ Φερέιρα η Μαρσέιγ!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φλερτάρει με Αμπέλ Φερέιρα η Μαρσέιγ!

Αμπέλ Φερέιρα: Στα ύψη βρίσκεται η μετοχή του Αμπέλ Φερέιρα

Στα ύψη βρίσκεται η μετοχή του Αμπέλ Φερέιρα μετά την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Παλμέιρας. Η Μαρσέιγ που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Αντρέ Βίλας-Μπόας εξετάζει την περίπτωση του πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ, που δεν είναι ο μόνος υποψήφιος, αφού για την θέση ακουστεί ήδη τα ονόματα του Ράφα Μπενίτεθ και του Μαουρίτσιο Σάρι. Σύμφωνα με ιταλικές πηγές ο Αμπέλ Φερέιρα έχει ρήτρα αποδέσμευσης ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Παλμέιρας, ποσό που είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της Μαρσέιγ που ψάχνει την ιδανικότερη λύση για τον πάγκο της, θέλοντας να κάνει ολικό restart.

Άμπελ Φερέιρα

Αμπέλ Φερέιρα: Ο τίτλος με την Παλμέιρας

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ οδήγησε την Παλμέιρας στο δεύτερο Copa Libertadores της ιστορίας της γνωρίζοντας την αποθέωση όχι μόνο από τους Βραζιλιάνους, αλλά και τους συμπατριώτες του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχω προπονήσει και ειδικά τους ποδοσφαιριστές της Παλμέιρας. Δεν υπάρχουν καλοί προπονητές δίχως καλούς παίκτες. Θέλω επίσης να πω, πως αυτό το ταξίδι ξεκίνησε από το κ. Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ο οποίος είχε κάνει δουλειά σε αυτή την διοργάνωση».

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποκάλυψε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σοόουζα, ενώ έκανε λόγο για τίτλο που θα περάσει στην αιωνιότητα! «Μου τηλεφώνησε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας. Είναι μια τεράστια τιμή να λάβω αυτό το τηλεφώνημα. Ό,τι και αν γίνει θα μείνουμε στην ιστορία, θα περάσει στην αιωνιότητα αυτός ο τίτλος. Κατακτήσαμε αιώνια δόξα».

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν στη Βραζιλία σε ότι αφορά την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. «Όταν έφτασα στη Βραζιλία δεν ήξερα κανέναν. Συνειδητοποίησα πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Εάν δεν νικήσεις σε δύο-τρία ματς θέλουν να φύγεις.  Είναι το μόνο πρωτάθλημα με 6-7 διεκδικητές για τον τίτλο. Στην Πορτογαλία είναι λίγοι, στη Γερμανία, στη Γαλία, την Ισπανία είναι πάντα οι ίδιοι».

Στον Αμπελ Φερέιρα ο τίτλος του «επίτιμου δημότη»

Ο δήμαρχος του Πεναφιέλ -περιοχής στο Πόρτο-, Αντονίνο Σόουζα, ανακοίνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να απονείμει το «χρυσό μετάλλιο» της πόλης και τον τίτλο του «επίτιμου δημότη» στον Πορτογάλο προπονητή της Παλμέιρας, Αμπελ Φερέιρα, που κέρδισε το Copa Libertadores.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στην πόλη Πεναφιέλ, στις 22 Δεκεμβρίου 1978, έγινε επαγγελματίας παίκτης της ομώνυμης ομάδας της πόλης το 1997 και έμεινε μέχρι το 2000. «Εβαλε το όνομα της Πορτογαλίας στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή. Στο Πεναφιέλ αισθανόμαστε τεράστια υπερηφάνεια γι αυτή τη νίκη», είπε ο δήμαρχος της πόλης.

Φέρι: «Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία της Παλμέιρας ο Φερέιρα»

Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος, Τιάγκο Φέρι, που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της Παλμέιρας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην επιτυχία της ομάδας με την κατάκτηση του Copa Libertadores. Ο Φέρι τοποθετήθηκε αναφορικά με τον θρίαμβο του Αμπέλ Φερέιρα στην Βραζιλία και τα οφέλη που είχε ο ίδιος ο τεχνικός καθώς και το σύνολο της ομάδας, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του Βραζιλιάνικου συλλόγου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις