Ελλάδα – κύπελλο: ΠΑΣας στο Περιστέρι!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – κύπελλο: ΠΑΣας στο Περιστέρι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Ελλάδα - κύπελλο: Τα Γιάννινα πέρασαν με μεγάλο διπλό 2-3 από την έδρα του Ατρομήτου και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση με άνεση 

03.02.2021 | 17:23

Ελλάδακύπελλο: Ο Ατρόμητος είχε το προβάδισμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως είχε την ζέση και την αξιοποίησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Οι Ηπειρώτες πέρασαν από το Περιστέρι θριαμβευτικά 3-2 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου, στα προημιτελικά. Μάλιστα ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί 0-3 και δεν φάνηκε σε καμία στιγμή ότι είναι δυνατόν να χαθεί τέτοιο τεράστιο προβάδισμα και η πρόκριση! Την οποία και κατέκτησε τελικά, δίκαια και με σχετική άνεση! Οι Γιαννιώτες βασίστηκαν σε τεράστιο ποσοστό στον αιφνιδιασμό. Μολονότι είχαν αλλαγές στη σύνθεσή τους, δεν είχαν παρατήσει το παιχνίδι. Κατέβηκαν στην Αθήνα για την πρόκριση και πόνταραν στον αιφνιδιασμό, ρίσκο που τους βγήκε 100%. 

Ο Γιαννίκης έβαλε την ομάδα του στο ματς με το… στιλέτο στα δόντια και καρπώθηκε τεράστιο προβάδισμα 0-3 στο 13’. Αβαντάζ που έμελε να του χαρίσει και την πρόκριση. Στην πρώτη ουσιαστική παρουσία του ΠΑΣ στα καρέ του Μανδα προηγήθηκε με τον Νάουμετς στο 3’ από κάθετη του Παμλίδη. Και μέχρι να …ξυπνήσει τους παίκτες του ο Κάναντι, ο ΠΑΣ είχε καθαρίσει το ματς. Στο 10’ μετά από εξαιρετική συνεργασία των φιλοξενούμενων, ο Μιλιντσεάνου έγινε ο παίκτης που τελείωσε τη φάση και πέτυχε το 0-2. Και στο 13’ ο Σάλιακας με σουτ-κεραυνό νίκη τρίτη φορά τον Μανδά και κάνει το 0-3 που ήταν και σκορ μη αναστρέψιμο πια! Ακόμα κι αν οι Περιστεριώτες μείωσαν σε 3-1 πριν την ανάπαυλα με τον Κωτσόπουλο (28’).

Ελλάδα – κύπελλο: Το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ μπήκε με την άνεση του 1-3 που εξασφάλιζε την πρόκριση. Ο Ατρόμητος έτοιμος να ρισκάρει, αφού για να περάσει έπρεπε να το γυρίσει σε 4-3, κάτι που έδειχνε αδύνατο. Ειδικά όταν τα κενά που άφηνε στην άμυνά του ο Ατρόμητος έφερναν κοντά σε τέταρτο γκολ τον ΠΑΣ! Οπως στο 50’ με τον Ελευθεριάδη να ηττάται σε τετ-α-τετ από τον Μανδά. Και στο 71΄ με τον Μπρένερ να έχει σουτ από πλεονεκτικότατη θέση οριακά έξω.

Στο 81’ ο Ατρόμητος μείωσε με κεφαλιά του Κωτσόπουλου και σκόρπισε ελάχιστες ελπίδες στους αισιόδοξους, αλλά η πρόκριση είχε ήδη. Κριθεί, καθώς σε 9-10 λεπτά τρία γκολ, δεν προλάβαιναν να βάλουν οι γηπεδούχοι. Παρά το δοκάρι του Μάτιτς στο 95’ το 2-3 παρέμεινε ως τελικό σκορ και έστειλε τον ΠΑΣ στην επόμενη φάση.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο διαιτητής ο Φωτιάς με βοηθούς τους Νατσιόπουλο, Σινιωράκης.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (Νταβιώτης 78’), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάτσος (Σάλομον 56’), Οικονομίδης (Κωστόπουλος 23’), Ούμπιδες, Χαρίσης (Γούτας 46’), Ραμπέγιο (Μάτιτς 46’), Μουνίθ, Εντομβόνγι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς, Ελευθεριάδης. (Μπρένερ 58’), Παμλίδης (Πανουργιάς 84’), Μιλιντσεάνου (Καρτάλης 58’).

Δείτε ακόμη: 

Η λίστα των ελεύθερων αμυντικών μέσων για τον ΠΑΟΚ 
Τρομερό 9-0 της Γιουνάιτεντ με τη Σαουθάμπτον, έπιασε κορυφή
Μεγάλος Ρονάλντο, τεράστιο διπλό η Γιουβέντους
Exit mobile version