Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Έβρος διακίνηση: Μάχη της Αστυνομίας με τα κυκλώματα
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Έβρος διακίνηση: Μάχη της Αστυνομίας με τα κυκλώματα

Μετανάστες Έβρος διακίνηση: Διακινητής πετάχτηκε εν κινήσει από το όχημα, αφήνοντάς το ακυβέρνητο με τους μετανάστες στην καρότσα.

Σκηνές που κόβουν την ανάσα ξετυλίχθηκαν στις συνεχείς μάχες των αστυνομικών δυνάμεων με τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία μέσω Έβρου στην χώρα μας. Στη μία περίπτωση αλλοδαπός οδηγός αγροτικού οχήματος, που μετέφερε στην καρότσα παράτυπους μετανάστες, άνοιξε την πόρτα του οχήματος και πήδηξε έξω εν κινήσει(!), αφήνοντας στην τύχη τους τους μεταφερόμενους. Το όχημα αφού διήνυσε αρκετά μεγάλη απόσταση ακυβέρνητο, χωρίς οδηγό στο τιμόνι, ακινητοποιήθηκε  και λίγο μετά οι αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες στον διακινητή που προσπάθησε να ξεφύγει. Σε άλλη περίπτωση αλλοδαπός οδηγός κυκλώματος παράνομης διακίνησης, χωρίς τις στοιχειώδεις γνώσεις οδήγησης, όταν αντελήφθη τους αστυνομικούς που έκαναν σήμα να σταματήσει πάτησε το γκάζι.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αποτέλεσμα ήταν το όχημα να καρφωθεί πάνω σε αγροτικό φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στο δρόμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί των επιβαινόντων. Και σε τρίτη περίπτωση συνελήφθη άλλος αλλοδαπός διακινητής ο ποίος είχε μεταφέρει λίγο πριν τέσρις παράτυπους μετανάστες με βάρκα από την Τουρκία μέσω ΄Εβρου και τους οδηγούσε πεζούς και κατάκοπους στην ενδοχώρα.

Αυτοκίνητο

Μετανάστες Έβρος διακίνηση: Στη Ροδόπη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση,  ο αλλοδαπός διακινητής, συνελήφθη  σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται. Αναλυτικότερα,  αναφέρει η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή , διότι μαζί με έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, οδηγώντας δύο  αγροτικά αυτοκίνητα μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Μετανάστες Έβρος διακίνηση: Διέφυγε τρέχοντας

«Σημειώνεται», συνεχίζει η Αστυνομία,  «ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια διέφυγε πεζός σε θαμνώδη περιοχή». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφεραν τα δύο οχήματα είναι πλαστές καθώς επίσης ο συλληφθείς διακινητής – οδηγός του ενός οχήματος, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων και χρηματικό ποσό. Σε ό,τι αφορά την δεύτερη περίπτωση, ο αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη στο Μικρό Δέρειο Έβρου. Σημειώνεται ότι ο διακινητής, που μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς,  προηγουμένως δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ενώ το όχημά που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Αυτοκίνητο

 

Μετανάστες Έβρος διακίνηση: Κλεμμένο από την Αττική το όχημα

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών είχε δηλωθεί κλοπή, την 17-1-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Μετανάστες Έβρος διακίνηση: Με πλαστική βάρκα

Σε ό,τι αφορά την τρίτη περίπτωση, ο αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη σε δασική περιοχή του Μαυροκκλησίου Έβρου, ενώ  προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να καθοδηγεί πεζούς στο εσωτερικό της χώρας τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Πλαστική βάρκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις