Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τούρκοι χάκερ – Μπακογιάννη: Επίθεση στον λογαριασμό της στο Instagram
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκοι χάκερ – Μπακογιάννη: Επίθεση στον λογαριασμό της στο Instagram

Τούρκοι χάκερ - Μπακογιάννη: Ανεβάζουν διάφορα βίντεο και φωτογραφίες

Κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ δέχθηκε ο λογαριασμός της Ντόρας Μπακογιάννη στο Instagram το μεσημέρι της Κυριακής. Μάλιστα, σε μία εκ των φωτογραφιών που ανέβασαν, έγραψαν λεζάντα στα τουρκικά: «Ρίχνοντας τους Έλληνες στη θάλασσα». Η βουλευτής της ΝΔ, έχει ήδη επικοινωνήσει με τα κεντρικά της εταιρίας, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανακτήσει τον έλεγχο του λογαριασμού της.

Το 2020, Τούρκοι χάκερ είχαν εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων κατά ελληνικών ιστοσελίδων. Μετά και τον ψηφιακό βανδαλισμό δεκάδων ιστοσελίδων συνδεδεμένων με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας 26 σελίδες που εξυπηρετούνται από διακομιστές (servers) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ), στην Κρήτη. Η υπόθεση απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το ΙΤΕ είναι υπεύθυνο για την τεχνική υποστήριξη του μητρώου ονομάτων Internet με κατάληξη .gr και .ελ. Δηλαδή ολόκληρου του ελληνικού διαδικτύου.

Αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα οι χάκερ ήταν να θέσουν εκτός λειτουργίας 26 ιστοσελίδες «συνδεδεμένες» με το ΙΤΕ, όπως για παράδειγμα οι digitalcrete.ims.forth.gr, politeia.ims.forth.gr, geodiametrics.ims.forth.gr κ.ο.κ. Οι χάκερ αλλοίωσαν τις αρχικές σελίδες (homepage) αναρτώντας φωτογραφίες του σεισμογραφικού πλοίου «Ορούτς Ρέις» με την τουρκική σημαία και το σύνθημα «έχουμε ένα στρατό που αγαπάει τον θάνατο και τη θυσία». Στην ίδια εικόνα αναφερόταν το όνομα της ομάδας των χάκερ που πραγματοποίησε την επίθεση: «Akincilar».

χάκερ

Μπαράζ επιθέσεων και ελληνική απάντηση

Η συγκεκριμένη ομάδα Τούρκων χάκερ, που είναι άγνωστο αν “πείραξαν” τον λογαριασμό της Ντόρας Μπακογιάννη, έχει και στο παρελθόν επιτεθεί σε ιστοσελίδες υπουργείων και άλλων φορέων και οργανισμών της Ελλάδας. Στα τέλη του 2018, για παράδειγμα, είχαν επιτεθεί σε ιστοσελίδες του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΡΤ, με κατάληξη ypes.gr και ert.gr αντίστοιχα. Μερικούς μήνες νωρίτερα είχαν απειλήσει να «ρίξουν» την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ζητώντας την έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Τον Απρίλιο του 2019 το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών, η ΕΥΠ και η Ελληνική Αστυνομία είχαν βρεθεί στο στόχαστρο διεθνούς καμπάνιας κυβερνοεπιθέσεων με την ονομασία «Θαλάσσια Χελώνα» («Sea Turtle»). Οι δράστες είχαν καταφέρει να παραβιάσουν το μητρώο ονομάτων Ιντερνετ με κατάληξη .gr και .ελ (την τεχνική υποστήριξη του οποίου έχει το ΙΤΕ) και να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία των τεσσάρων κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών.

Βέβαια οι Έλληνες χάκερ δεν άφησαν αναπάντητη την πρόκληση. Πιο συγκεκριμένα, οι “δικοί μας”, «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, εξηγώντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Μετά από επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης (από λάθος) είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Μογγόλους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν τη μπάλα»…

Τούρκοι χάκερ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις