Θλίψη στην οικογένεια του Άρη, «έφυγε» ο Δοδόπουλος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θλίψη στην οικογένεια του Άρη, «έφυγε» ο Δοδόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δοδόπουλος Άρης: Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του Άρη η είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Δοδόπουλου.

31.01.2021 | 14:26

Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του Άρη η είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Δοδόπουλου. Ο Δοδόπουλος, από τα πιο πιστά μέλη της κιτρινόμαυρης οικογένειας και ένας αγνός υπηρέτης του Άρη, έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη στους δικούς του ανθρώπους και σε όσους τον γνώριζαν.

Η ΠΑΕ Άρης, έχει κατακτήσει επίσημα τρία πρωταθλήματα (1928, 1932, 1946) και ένα κύπελλο Ελλάδας το 1970. Ως ερασιτέχνης διατηρούσε για χρόνια πληθώρα αθλημάτων με λαμπρή πορεία και ασύγκριτες κατακτήσεις τίτλων, συμβάλλοντας κοινωνικά και πολιτιστικά στο κοινωνικό σύνολο. Ποδοσφαιρική έδρα της ομάδας είναι το ιδιόκτητο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, χωρητικότητας 23.400 θεατών.

Iστορικά ο Άρης συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τα ανερχόμενα αστικά στρώματα της Θεσσαλονίκης των αρχών του προηγούμενου αιώνα (δεν είναι τυχαίο ότι προπύργιο της οπαδικής του βάσης αποτέλεσε η περιοχή της Αγίας Τριάδας), ενώ κατά τα πρώτα χρόνια ύπαρξής του (μεσοπόλεμος) ήταν ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης και θεματοφύλακας των προοδευτικών ιδεών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως βάσει του καταστατικού του εκγύμναζε αθλητές “εκ πασών των κοινωνικών τάξεων”, είχε τμήματα γυναικών ήδη από τη δεκαετία του 1920, ενώ εγκόλπωνε στις τάξεις του εκτός από τους γηγενείς Μακεδόνες και ευρύτερες κοινότητες (ευρωπαϊκή, αρμενική, τμήμα της εβραϊκής, πρώτο κύμα Ελλήνων προσφύγων).

Δείτε ακόμη
Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα Ντρεοσί ο θηριώδης Σενεγαλέζος Γιουνούς Σανκαρέ
Με τέσσερα ματς πέφτει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 
Exit mobile version