Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουχάν – ΠΟΥ κορονοϊός: Επίσκεψη εμπειρογνωμόνων σε νοσοκομείο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουχάν – ΠΟΥ κορονοϊός: Επίσκεψη εμπειρογνωμόνων σε νοσοκομείο

Ουχάν - ΠΟΥ κορονοϊός: Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων επισκέφθηκε το νοσοκομείο Τζινγιντάν.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ερευνά την προέλευση του νέου κορονοϊού, σε μια αποστολή υπό τον αυστηρό έλεγχο των Κινέζων, επισκέφθηκε σήμερα ένα ακόμα νοσοκομείο στην κινεζική πόλη Ουχάν, το οποίο είχε δεχθεί κάποιους από τους πρώτους ασθενείς με COVID-19 τότε που ξέσπασε η επιδημία του νέου κορονοϊού.

Στη δεύτερη ημέρα της αποστολής της ύστερα από δύο εβδομάδες σε καραντίνα, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων επισκέφθηκε το νοσοκομείο Τζινγιντάν, όπου οι γιατροί είχαν συλλέξει δείγματα από ασθενείς που έπασχαν από μια αδιευκρίνιστης μορφής πνευμονία στα τέλη του 2019. «Σημαντική ευκαιρία να μιλάμε απευθείας με γιατρούς που ήταν επί τόπου σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο της μάχης απέναντι στην COVID!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πέτερ Ντάσζακ, ένας από τους εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, τα μέλη της ομάδας δεν μίλησαν σε δημοσιογράφους, που έχουν κρατηθεί σε απόσταση από τότε που οι εμπειρογνώμονες βγήκαν από το ξενοδοχείο καραντίνας την Πέμπτη.

Γιατρός μάσκα

Η έρευνα της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ στην Ουχάν μαστίζεται από καθυστερήσεις, ανησυχίες όσον αφορά την πρόσβασή της και διαφωνίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν κατηγορήσει το Πεκίνο ότι απέκρυψε την έκταση του αρχικού ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού και τώρα επέκριναν τους όρους της επίσκεψης της ομάδας του ΠΟΥ, βάσει των οποίων Κινέζοι ειδικοί πραγματοποίησαν το πρώτο κομμάτι της έρευνας.

Ο ΠΟΥ, που έχει προσπαθήσει να μετριάσει τις προσδοκίες για την αποστολή, ανακοίνωσε χθες ότι τα μέλη της ομάδας θα περιοριστούν στις επισκέψεις που έχουν οργανώσει οι Κινέζοι οικοδεσπότες και δεν θα έχουν καμία επαφή με μέλη της κοινότητας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις