Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συντήρηση λουλουδιών: Παράταση ζωής τους σε εσωτερικό χώρο
PLUS

Συντήρηση λουλουδιών: Παράταση ζωής τους σε εσωτερικό χώρο

Συντήρηση λουλουδιών: Το μυστικό της νεότητας των φυτών μας κρύβεται μέσα στο σπίτι μας, έτσι θα μπορούμε να τα ευχαριστιόμαστε περισσότερο και να ομορφαίνουμε τον χώρο μας.

Τα λουλούδια είναι ο αγαπημένος τρόπος διακόσμησης των περισσότερων ανθρώπων. Ομορφαίνουν τον χώρο μας είτε στο σπίτι, είτε στην δουλειά μας, όπου κι αν βρεθούμε. Η εικόνα τους μας δημιουργεί πολλά όμορφα συναισθήματα και μας ηρεμεί. Μας τραβάνε την προσοχή σε όποιον χώρο κι αν βρεθούμε, ακόμα κι αν δεν είναι κάποιος λάτρης της φύσης. Γι’ αυτό ευθύνονται τα ποικίλα χρώματά τους, η όμορφη μυρωδιά τους και τα πολλά και διαφορετικά σχέδιά τους. Η ρουτίνα κάθε φορά που βλέπουμε ένα όμορφο φυτό είναι η εξής: Θέλουμε πρώτα να τα αγγίξουμε και να τα μυρίσουμε, ύστερα να τα αποκτήσουμε και τέλος να στολίσουμε κάθε γωνιά του σπιτιού μας.

Αν και μας αρέσουν τόσο πολύ, ξέρουμε ότι η χαρά μας αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ. Μαραίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα –σε σχέση με αυτό που θα θέλαμε. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο συχνά τα αποφεύγουμε, γιατί ξέρουμε την κατάληξη, ή στρέφουμε την προσοχή μας στις γλάστρες. Ήρθε, όμως, η λύση στο πρόβλημά μας, ώστε να επεκτείνουμε το προσδόκιμο ζωής των φυτών εσωτερικού χώρου. Έτσι, δεν θα κάνουμε στην άκρη την επιθυμία μας για λουλούδια και όχι γλάστρες. Θα έχουμε επίσης την δυνατότητα να τα ευχαριστηθούμε όσο θέλουμε εμείς.

Λουλούδια σε βάζο

Συντήρηση λουλουδιών: Το μυστικό της νεότητας των λουλουδιών

Το μυστικό της νεότητας των λουλουδιών βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι μας και δεν το είχαμε καταλάβει τόσο καιρό. Συγκεκριμένα στα ντουλάπια της κουζίνας μας! Σε ένα βάζο με νερό προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι  και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Έπειτα, αφού βάλουμε τα λουλούδια στο βάζο, θα παρατηρήσουμε ότι η διάρκεια της ζωής τους έχει παραταθεί για περισσότερο καιρό. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, τα λουλούδια θα παραμείνουν ανθισμένα και το σπίτι μας θα είναι πολύχρωμα και όμορφα στολισμένο. Όσον αφορά την διάθεσή μας, αυτή κι αν θα ενισχυθεί. Όσο καιρό παραμείνουν τα φυτά σε καλή φόρμα, το ίδιο θα συμβαίνει και με την ψυχολογία μας.

Συντήρηση λουλουδιών μέσα σε βάζο

Δείτε ακόμη:

Τα ζώδια σήμερα: Πώς θα είναι η Παρασκευή σου;

Πώς και γιατί να φτιάξω μπισκότα σοκολάτας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη

4 κανόνες του Φενγκ Σούι για πιο ήρεμο και τακτικό σπίτι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις