Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μπισκότα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Γλυκό για κάθε μέρα
PLUS

Μπισκότα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Γλυκό για κάθε μέρα

Μπισκότα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Το γλυκό που θα θέλαμε να τρώμε συνεχώς, μπορεί να φτιαχτεί αντικαθιστώντας όχι μόνο την ζάχαρη, αλλά και ό,τι περιέχει γλουτένη.

Τα μπισκότα με σοκολάτα είναι ένας από τους λόγους που θα θέλαμε να τρώμε συνεχώς και να μην παχαίνουμε. Κι όμως αν βάλουμε τα σωστά υλικά στην ζωή μας, τότε θα μπορούμε να είμαστε επιτέλους πλήρεις. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στα αγαπημένα μας φαγητά και γλυκά στις μέρες μας. Επομένως, όλοι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Ειδικά αν ανήκει κανείς στην ομάδα ανθρώπων, που δεν μπορούν να καταναλώσουν γλουτένη, ή απλά θέλει να μειώσει την ζάχαρη από την διατροφή του, δεν χρειάζεται πλέον να στερείται τα αγαπημένα του γλυκά. Στην συνέχεια, λοιπόν, θα μας απασχολήσει το πιο αγαπημένο σνακ-γλυκό των περισσότερων ανθρώπων.

Τα συγκεκριμένα μπισκότα δεν μπαίνει ούτε ζάχαρη, ούτε γλουτένη, ούτε γαλακτοκομικά. Όλα αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με αλεύρι αμυγδάλου, βούτυρο αμυγδάλου, βρώμη και ξηρούς καρπούς. Επομένως, είναι και σημαντικά για την διατροφή μας, καθώς λαμβάνουμε πολλή πρωτεΐνη και μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, και όλα τα extra οφέλη, που θα κερδίσουμε από τα μπαχαρικά της ζύμης. Η κατανάλωση αυτών των μπισκότων, λοιπόν, δεν μας γεμίζει απλά την δίαιτα, ώστε να μην στερούμαστε τα γλυκά, αλλά είναι σημαντικός σύμμαχος μας μέσα στην ημέρα ακόμα και για άτομα που γυμνάζονται και κάνουν αυστηρές δίαιτες.

Γάλα και μπισκότα

Μπισκότα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • μισό φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • λίγο χοντρό αλάτι
  • μισό φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/4 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/4 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με την κουτάλα το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο αμυγδάλου. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και τη μαγειρική σόδα μέχρι να βγει ένα αφράτο μείγμα. Τέλος, θα ρίξουμε τα καρύδια, τη βρώμη και τις σταγόνες σοκολάτας. Παίρνουμε μια κουταλιά της σου πας από τη ζύμη και ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Μπορούμε να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 μέρες. Επίσης, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη, σε περίπτωση που δεν θα τα τρώμε συνεχώς.

Μπισκότα στον φούρνο

Δείτε ακόμη:

Αυτό είναι το γυναικείο χαρακτηριστικό που απωθεί το 90% των ανδρών
4 κανόνες του Φενγκ Σούι για πιο ήρεμο και τακτικό σπίτι
Τα ζώδια σήμερα: Πώς θα είναι η μέρα σου;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις