Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Johnson & Johnson εμβόλιο: Στο 66% η αποτελεσματικότητά του
ΚΟΣΜΟΣ

Johnson & Johnson εμβόλιο: Στο 66% η αποτελεσματικότητά του

Johnson & Johnson εμβόλιο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να αγοράσουν 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της J&J.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson το εμβόλιό της έχει αποτελεσματικότητα 66%. Tο εμβόλιο της J&J είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής, το οποίο απαιτεί μία δόση για την εξασφάλιση της ανοσίας έναντι του κορονοϊού. Ωστόσο, από τα ευρήματα των κλινικών δοκιμών προκύπτει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εμφανίζει αποκλίσεις ανά γεωγραφική περιοχή.

Έτσι, για παράδειγμα, ενώ στις ΗΠΑ η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο 72%, στη Λατινική Αμερική υποχωρεί στο 66% και στη Νότια Αφρική στο 57%. Στις δοκιμές της J&J, οι οποίες διεξήχθησαν σε οκτώ χώρες, το 44% των συμμετεχόντων ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 41% από την Κεντρική και Νότια Αμερική, και το 15% από τη Νότιο Αφρική. Περίπου ένα τρίτο από τους εθελοντές ήταν ηλικίας άνω των 60%.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να αγοράσουν 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της J&J αντί 1 δισ. ευρώ. Στα πλάνα της J&J είναι η παράδοση ενός δισεκατομμυρίου δόσεων μέσα στο 2021 ενώ η παραγωγή του θα γίνει σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Νότιας Αφρικής και της Ινδίας. Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 4,7 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της J&J.

H κατανομή των σκευασμάτων στην Ελλάδα βάσει του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού είναι η εξής:

-Pfizer/BioNTech: 4,7 εκατ. δόσεις

-AstraZeneca/Oxford: 7,1 εκατ. δόσεις

-Johnson & Johnson: 4,7 εκατ. δόσεις

-Sanofi / GSK: 4,7 εκατ. δόσεις

-Moderna: 1,8 εκατ. δόσεις

-Curevac: 5,3 εκατ. δόσεις

Εμβόλιο κορονοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις