Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ εμβόλιο covid: 99,96% αποτελεσματικές οι δύο δόσεις της Pfizer
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ εμβόλιο covid: 99,96% αποτελεσματικές οι δύο δόσεις της Pfizer

Ισραήλ εμβόλιο covid: To Ισραήλ αποτελεί μια από τις χώρες παράδειγμα στο θέμα των εμβολιασμών.

To Ισραήλ αποτελεί μια από τις χώρες παράδειγμα στο θέμα των εμβολιασμών καθώς συνεχίζει ακάθεκτο και μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί πάνω από το 30% του πληθυσμού. Όπως έχει τονιστεί από όλους τους ειδικούς η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη. Οι δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BionTech είναι 99,96% αποτελεσματικές, όπως προκύπτει από νέα ισραηλινή έρευνα, σύμφωνα με την οποία, προστάτευσαν σχεδόν όλους όσοι είχαν κάνει το ενέσιμο σκεύασμα από τη νόσο Covid-19.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή έρευνα, μόλις το 0,04% αυτών που εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech, μολύνθηκαν με κορονοιό. Για την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o καθηγητής Eyal Leshem, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι «πολύ καλά νέα». «Τα αρχικά ευρήματα είναι σχεδόν απίστευτα» δήλωσε, προσθέτοντας όμως ότι χρειάζεται χρόνος για να είμαστε σίγουροι για τον βαθμό αποτελεσματικότητάς του.

Από τα 700.000 άτομα που εμβολιάστηκαν, μόλις τα 300 μολύνθηκαν με τη νόσο Covid-19, τα 16 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα. Το εμβόλιο των Pfizer/BionTech προστατεύει επίσης από την πιο μολυσματική παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας.

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαικός Οργανιμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι θάνατοι πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και ηλικιωμένων, μετά τον εμβολιασμό τους δεν σχετίζονται με το ενέσιμο σκεύασμα, όπως επίσης «δεν εγείρουν ανησυχία για την δημόσια ασφάλεια». «Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν έχει καμία σχέση με τους αναφερόμενους θανάτους μετά τον εμβολιασμό ούτε και με νέες παρενέργειες» ανέφερε σήμερα η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα με βάση τα πρώτα δεδομένα από την κυκλοφορία του εμβολίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις