Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης 1821: «Να σκεφτούμε πιο υπερβατικά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης 1821: «Να σκεφτούμε πιο υπερβατικά»

Μητσοτάκης 1821: Το εμβληματικό έτος 2021, πέραν του ιστορικού χαρακτήρα του, αποτελεί ευκαιρία να διαμορφωθεί η ταυτότητα που θα έχει η χώρα στο μέλλον.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για μια ακόμη φορά απλά και συγκεκριμένα σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από το 1821. «Να σκεφτούμε πιο υπερβατικά, πιο τολμηρά, για να προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε 20 χρόνια από τώρα, ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες είναι οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας, πέρα και πάνω από τους περιορισμούς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα πλαίσια των βραχυπρόθεσμων πολιτικών πρωτοβουλιών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμπλήρωσε ότι το εμβληματικό έτος 2021, πέραν του ιστορικού χαρακτήρα του, αποτελεί ευκαιρία να διαμορφωθεί η ταυτότητα που θα έχει η χώρα στο μέλλον. «Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια δεν αποτελούν απλά μία ευκαιρία να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε συνολικά την ιστορική μας διαδρομή, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να προδιαγράψουμε το μέλλον μας -και το μέλλον μας, όπως σας είπα, πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. «Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές», επισήμανε, «από το να προβληματιστούμε ειλικρινά για αυτές τις νέες τάσεις αλλά και για τα πολύ σημαντικά ηθικά και πολιτικά διλήμματα που οι σημαντικές αυτές εξελίξεις θα μας υποχρεώσουν να αντιμετωπίσουμε».

Γιώργος Αυτιάς

από τον Γιώργο Αυτιά

Μητσοτάκης 1821: Το παζλ της σημερινής Ελλάδας

«Θα κληθείτε να συμπληρώσετε το παζλ της σημερινής Ελλάδας. Να περιγράψετε τον δρόμο για το αύριο. Εκμεταλλευόμαστε -εντός εισαγωγικών- την τεράστια πείρα σας να προετοιμαστείτε να παρουσιάσετε προτάσεις ή ακόμα και τομές για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για την πορεία μας τα επόμενα 20 χρόνια. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, είμαστε δίπλα σας οργανωτικά, το γνωρίζετε, και επενδύουμε σε αυτή σας τη συνεργασία», προσέθεσε, απευθυνόμενος στους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων. Η πανδημία απέδειξε πώς ένα ενδεχομένως τυχαίο αλλά για πολλούς προβλέψιμο γεγονός μπορεί να αποτελέσει έναν επιταχυντή εξελίξεων σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.

Τηλεδιάσκεψη

 

Μητσοτάκης 1821: Προσφορά στις επόμενες γενιές

Ακριβώς τέτοια γεγονότα και ο τρόπος με τον οποίον διαφορετικές χώρες τα αντιμετωπίζουν θα προκαθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το δικό μας μέλλον ως χώρα και ως έθνος. Και καθώς εισερχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και καθώς θα γιορτάσουμε φέτος -έστω και με ενδεχομένως λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίον είχαμε προγραμματίσει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες- τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές. Σε αυτούς που, γεννιούνται σήμερα και οι οποίοι το 2040 είτε θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας είτε θα ξεκινούν τις σπουδές τους, αλλά και σε αυτούς που σήμερα δουλεύουν και αύριο θα είναι οι συνταξιούχοι, από το να προβληματιστούμε ειλικρινά για αυτές τις νέες τάσεις αλλά και για τα πολύ σημαντικά ηθικά και πολιτικά διλήμματα που οι σημαντικές αυτές εξελίξεις θα μας υποχρεώσουν να αντιμετωπίσουμε».

Μητσοτάκης Αγγελοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις