Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προπονητής 11χρονης: Αμετανόητος ο 38χρονος, δηλώνει ακόμα ερωτευμένος
ΕΛΛΑΔΑ

Προπονητής 11χρονης: Αμετανόητος ο 38χρονος, δηλώνει ακόμα ερωτευμένος

Προπονητής 11χρονης: Στον ανακριτή έφτασε σήμερα το πρωί στις 9:30 ο 38χρονος προπονητής.

Στον ανακριτή έφτασε σήμερα το πρωί στις 9:30 ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από μια δεκαετία περίπου και όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 ετών. Οι αστυνομικοί με μια γρήγορη επιχείρηση τον φυγάδευσαν στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, για να απολογηθεί ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας. Ο ίδιος μετά την απολόγια του συνέχισε τους ισχυρισμούς του ότι είχε ερωτική σχέση με την ανήλικη αθλήτρια καθώς και τη συναίνεσή της, επαναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της ανακρίτριας.

Ωστοσο, ο 38χρονος τοποθετεί τα γεγονότα περίπου ένα έτος αργότερα απ’ ό,τι η νεαρή γυναίκα και δηλώνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της ακόμη και σήμερα. Πάντως όσον αφορά στην ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου είτε οι πράξεις που του καταλογίζονται έγιναν ενώ η ανήλικη ήταν 12 είτε 13 ετων, αυτή παραμένει ίδια για εκείνον. Ως μάρτυρες υπεράσπισής του ο πρώην προπονητης έχει προτείνει τους γονείς του οι οποίοι επίσης καταθέτουν σήμερα στην 16η ανακρίτρια.

Προπονητής 11χρονης: Πώς βρέθηκε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη

Ο 38χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έπειτα από τις καταθέσεις της ίδιας της αθλήτριας και των γονιών της, που άναψαν το «πράσινο φως» για την έκδοση εντάλματος σύλληψης και την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εναντίον του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η νεαρή κοπέλα που προσπαθούσε να θάψει βαθιά μέσα της όλα όσα βίωσε από τον πρώην προπονητή της αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της όταν είδε την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου να βρίσκει τη δύναμη και να καταγγέλλει δημόσια τη δική της σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, πριν από 23 χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η αθλήτρια αναζήτησε τη Σοφία Μπεκατώρου μέσω Facebook και της έστειλε μήνυμα, ζητώντας της να συναντηθούν. Οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν και τότε η 21χρονη κοπέλα πήρε την απόφαση να καταθέσει και εκείνη στις εισαγγελικές Αρχές. Έτσι και έγινε, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Η νεαρή έδωσε στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο μια αποκαλυπτική όσο και συγκλονιστική κατάθεση σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος πρώην προπονητής την απειλούσε, όπως απειλούσε και τα μέλη της οικογένειάς της, αν εκείνη κατήγγειλε στις Αρχές τη σεξουαλική της κακοποίηση της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις