Ιταλία – κύπελλο: Πέρασε η Νάπολι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – κύπελλο: Πέρασε η Νάπολι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Ιταλία - κύπελλο: Οι παρτενοπέι υπέταξαν άνετα 4-2 τη Σπέτσια και πέρασαν στην τετράδα όπου θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα για μια θέση στον τελικό

28.01.2021 | 23:54

Ιταλίακύπελλο: Μία Νάπολι ασταμάτητη, χειμαρρώδης και απολαυστική, διέλυσε 4-2 τη Σπετσια και σφράγισε το αγωνιστικό διαβατήριο της για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ιταλίας. Οι Παρτενοπέι έκαναν επίδειξη δύναμης στα πρώτα 40 λεπτά και προηγήθηκαν 4-0 της Σπέτσια. Μια Σπέτσια που ήρθε στον προημιτελικό με φορεμένο το… παράσημο του 3-0 στη Ρώμη. Και τον αποκλεισμό της Ρόμα στην προηγούμενη φάση που τελικά …κακό της έκανε, αφού η Νάπολι ήταν πολύ προσεκτική.

Τα τέρματα των Κουλιμπαλί (5’), Λοθάνο (20’), Πολιτάνο (30’), Ελμας (40’) έδωσαν όχι απλά σαφές προβάδισμα στη Νάπολι. Της έδωσαν την πρόκριση από το 40’, αλλά αυτό το κατάλαβαν και οι ίδιοι οι παίκτες των γηπεδούχων. Που χαλάρωσαν υπεrβολικά και άρχισαν να σκέφονται τον ημιτελικό με την Αταλάντα. Και το πλήρωσαν όχι απόλυτα, αλλά το πλήρωσαν με λίγο… φόβο!

Ιταλία – κύπελλο: Τα φαντάσματα

Η Σπέτσια δεν είχε πια να χάσει το παραμικρό, έπαιξε την μπάλα της και όσα λάθη έκαναν οι -έως υπερφίαλοι- παίκτης της Νάπολι, τα εκμεταλλεύτηκε. Μείωσε αρχικά με τον Γκιάσι σε 4-1 στο 70’ και στο 73’ ο Ακαμπόρα πέτυχε το 4-2 και άρχισαν να ζώνουν τα φίδια τον Ρίνο Γκατούσο. Του οποίου οι φωνές ακούστηκαν ως τo Καστέλο ντε Βίτα. Και κάπως έτσι ξύπνησαν οι παίκτες του που διαχειρίστηκαν καλύτερα το τελευταίο τέταρτο και το 4-2 ήταν τελικό σκορ.

Δείτε ακόμη: 

Η Λαμία 1-0 τον Απόλλωνα, μετά από μήνες έφυγε από την τελευταία θέση
Η Σέφιλντ βύθισε στη λύπη το μισό Μάντσεστερ και πανηγύρισε το άλλο μισό
Περί πρωταθλήματος, λόγος ουδείς, ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΟΚ
Exit mobile version