Αθλητισμός – Υπουργείο: Τα SOS του νόμου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητισμός – Υπουργείο: Τα SOS του νόμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Αθλητισμός - Υπουργείο: Από παρεμβάσεις στο οπαδικό κίνημα, μέχρι και τη σύνθεση της ΕΕΑ προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο Αυγενάκη

28.01.2021 | 20:23

ΑθλητισμόςΥπουργείο: Η περίφημη τετραμερής, κρίσιμη συνάντηση για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, μεταξύ ΕΠΟ, Υπουργείου, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είχε αναβληθεί. Ούτως ώστε να παρουσιαστεί πρώτα στο υπουργικό συμβούλιο το νέο σχέδιο νόμου που θα εισάγει ο κύριος Αυγενάκης. Κάτι, τι οποίο τελικά έγινε σήμερα με πολλά θετικά, αλλά και αρκετά θέματα που θα συζητηθούν. Είτε γιατί δείχνουν αρνητικά εκ προοιμίου, είτε γιατί είναι εντελώς αμφισβητούμενη η πρακτικότητά και η χρησιμότητά τους. 

Τα σημεία που αρχικά ξεχωρίζουν στο σχέδιο νόμου, πάντως, είναι το ότι καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο για αδικήματα βίας, ενώ υπάρχουν και προβλέψεις για τις λέσχες φιλάθλων και την ΕΕΑ. Ειδικότερα προβλέπεται αναμόρφωση του θεσμικού της πλαισίου και διορισμό των μελών της από το γραφείο του Υφυπουργού! Πρόταση που βρήκε σύμφωνη και τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αθλητισμός – Υπουργείο: Αποβολή ομάδων για ανάκληση πιστοποιητικών

Εντύπωση προκαλεί η επιστροφή της πρόβλεψης έως και υποβιβασμού ή αποβολής από το πρωτάθλημα ομάδων λόγω μη απόκτησης ή ανάκλησης πιστοποιητικού συμμετοχής. Οι δε εκλογές της Ομοσπονδίας θα διεξάγονται Ιούνιο ή Ιούλιο κάθε έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Και σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την σέντρα της αγωνιστικής περιόδου.

Οσον αφορά στα οπαδικά κλαμπ, εισάγεται νέο σύστημα διενέργειας οργανωμένων μετακινήσεων φιλοξενούμενων οπαδών. Επανεισάγεται το ιδιώνυμο για τα αδικήματα. Επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση ΠΑΕ σε παρεμβάσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο Δημόσιο. Μάλιστα υπάρχει πια πρόβλεψη για δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων / Και ανοίγει ο δρόμος για μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ στο Καυταντζόγλειο έως ότου φτιαχτεί η νέα Τούμπα. 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, η απελευθέρωση μεταγραφής ερασιτεχνών αθλητών με τη συμπλήρωση των 18 ετών. 

Δείτε ακόμη: 

Η Λαμία 1-0 τον Απόλλωνα, μετά από μήνες έφυγε από την τελευταία θέση
Η Σέφιλντ βύθισε στη λύπη το μισό Μάντσεστερ και πανηγύρισε το άλλο μισό
Περί πρωταθλήματος, λόγος ουδείς, ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΟΚ
Exit mobile version