Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκική αντιπολίτευση – Ερντογάν: Νέα επίθεση στον πρόεδρο που όμως… ενισχύεται
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική αντιπολίτευση – Ερντογάν: Νέα επίθεση στον πρόεδρο που όμως… ενισχύεται

Τουρκική αντιπολίτευση - Ερντογάν: Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ερντογάν ενισχύεται ενώ ο πιο ισχυρός αντίπαλός του είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιλιντσντάρογλου. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Κιλιτσντάρογλου για δικτατορικές πρακτικές μέσα στο ίδιο του το κόμμα. «Διώχνει από το κόμμα όποιον του αντισταθεί και παρουσιάζει δικτατορική στάση», είπε για τον  Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο Φαραώ και αλαζόνα. «Αυτή η κυβέρνηση είναι σαν κι αυτές του Φαραώ. Είναι αλαζόνες. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των φτωχών, θα διώξουμε τους Φαραώ», είπε ο  Κιλιτσντάρογλου.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ερντογάν ενισχύεται ενώ ο πιο ισχυρός αντίπαλός του είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της Optima για την εφημερίδα Hurryiet και σε ερώτημα μεταξύ δυο προσώπων οι προτιμήσεις των Τούρκων έχουν ως εξής:

Ταγίπ Ερντογάν 43,9%

Εκρέμ Ιμάμογλου 35,2%

Ταγίπ Ερντογάν 45,8%

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 27,2%

Ταγίπ Ερντογάν 43,1%

Μανσούρ Γιαβάς (Δήμαρχος Άγκυρας) 31,8%

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις