Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουρτάκης – Τσίπρας: Αντίδραση της ΝΔ για τις “εξοντωτικές” αγωγές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρτάκης – Τσίπρας: Αντίδραση της ΝΔ για τις “εξοντωτικές” αγωγές

Κουρτάκης - Τσίπρας: Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αγωγές ύψους 1 εκ ευρώ για τα όσα έγραψαν οι δημοσιογράφοι για τη βίλα στο Σούνιο

“Για εξοντωτικές αξιώσεις κατά των δημοσιογράφων” κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τις αγωγές που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας εις βάρος και των δημοσιογράφων Γιώργο Παπαχρήστο (ΤΑ ΝΕΑ) και Γιάννη Κουρτάκη (Παραπολιτικά), σχετικά με όσα είχαν γράψει για τη βίλα που νοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο. “To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Παράλληλα επισημαίνει πως “προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική.”. “Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν. Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του Δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”, καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Επίθεση του Κουρτάκη των “Παραπολιτικών” στην Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά

Επιθεση στην Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά με αφορμή την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο φύλο της Κυριακής, με την οποία εξέφρασε την διαφωνία του με τον διάλογο με την Τουρκία και τις διερευνητικές, εξαπέλυσε με κείμενό του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των Παραπολιτικών, ο επικεφαλής της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης. Αφήνοντας να εννοηθεί, ότι το “δώρο της εφημερίδας και του δημοσιογράφου στον Κυριάκο Μητσοτάκη- για τις στενές σχέσεις εμπιστοσύνης που διατηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια- ήταν η συνέντευξη Σαμαρά, με την οποία ξεδίπλωνε ο πρώην πρωθυπουργός τη διαφωνία του με την πολιτική Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη διαφωνία του με τις διερευνητικές, στην λογική ότι δεν συζητάς με πειρατές, επανέλαβε τη διαφωνία του με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώ ανακοίνωσε ευθέως ότι θα καταψηφίσει τις συμφωνίες με τη Βόρειο Μακεδονία. Μια συνέντευξη που προκάλεσε ταραχή και αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός κατέγραψε τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Κουρτάκης γράφει για ενόχληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή, αφήνει αιχμές για τη σκοπιμότητα της συνέντευξης τις παραμονές της έναρξης των διερευνητικών και σημειώνει ότι θα προκαλέσει ρωγμές στις στενές σχέσεις της εφημερίδας με το περιβάλλον του Μαξίμου. Η καλύτερα- με καρφιά εναντίον της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, για τις σχέσεις της με την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν παλαιότερα- εκφράζει την επιθυμία να υπάρξουν συνέπειες, για το “δώρο” της συνέντευξης.

Γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης:

Αποτελεί κοινό μυστικό (από χθες στην πιάτσα) ότι το Μέγαρο Μαξίμου, ενοχλήθηκε από την συνέντευξη Σαμαρά στην “Καθημερινή”. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι προσωπικά ο Μητσοτάκης έδειχνε σφόδρα ενοχλημένος, προσωπικά για τον φίλο του Αλέξη Παπαχελά. Τον διευθυντή της ναυαρχίδας του Φαλήρου, στον οποίο αμέσως μετά τις εκλογές είχε προτείνει την θέση που κατέχει σήμερα ο Γεραπετριτης. Να γίνει υπουργός Επικράτειας. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παπαχελάς έδωσε αρνητική απάντηση, θεωρώντας ότι δεν έχει κανένα λόγο να “κάνει τον υπουργό”, από τη στιγμή που διαχρονικά έχει πιο διευρυμένο ρόλο σε όλες τις κυβερνήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν ενοχλήθηκε από το “οχι” του επι χρόνια στενού συνομιλητή του. Το δε Μαξίμου, έστρωσε χαλί στην “Καθημερινή”, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ναυαρχίδα του Νέου Φαλήρου. Ότι ήθελαν να διοχετεύσουν προς τα έξω, το έδιναν στην εφημερίδα του Αλαφούζου. Ως ένδειξη ανταπόδοσης για τα όσα έχουν κάνει οι κυβερνώντες, την Κυριακή, μια μέρα πριν την έναρξη των διερευνητικών ο Αλέξης Παπαχελάς, έκρινε σκόπιμο να στείλει ένα δώρο στον Μητσότακη.

Και αυτό δεν ήταν άλλο από την συνέντευξη Σαμαρά. Τυχαίο; Καθόλου. Θα έχει συνέχεια; Όχι τώρα. Θα κρατήσει για πολύ η ενόχληση του Κυριακου; Μέχρι την επόμενη διαρροή της Πελώνη στην εκλεκτή (εφημερίδα) του Μαξίμου.

Πάντως ο διευθυντής της “Καθημερινής” Αλέξης Παπαχελάς, απαντώντας στην κριτική που δέχονταν με αφορμή την συνέντευξη Σαμαρά, σε κατ΄ ίδιαν συζητήσεις έλεγε ότι: “το Μαξίμου ήταν ενήμερο για το συγκεκριμένο γεγονός”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις