Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κιμούλης – Δούκα Closer: Νέα καταγγελία για τη συμπεριφορά του, τι απαντά ο ίδιος
LIFESTYLE

Κιμούλης – Δούκα Closer: Νέα καταγγελία για τη συμπεριφορά του, τι απαντά ο ίδιος

Κιμούλης - Δούκα Closer: Μετά τη Ζέτα Δούκα, η Κατερίνα Γερονικολού "φωτογραφίζει" τον Γιώργο Κιμούλη στον οποίο καταλογίζει εργασιακό εκφοβισμό.

Τη δική του εκδοχή για όσα τον κατηγόρησε η Ζέτα Δούκα έδωσε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αρνείται ότι κλότσησε και έβρισε τη Ζέτα Δούκα πριν από 13 χρόνια, στα πλαίσια μιας παράστασης στην οποία συνεργάστηκαν. Μάλιστα, σχολίασε ότι “είναι της μόδας οι καταγγελίες όπως αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου” και τόνισε ότι έχει δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση κατά της Δούκα.

“Στην αρχή όταν το άκουσα, στεναχωρήθηκα, όμως τώρα έχω θυμώσει πολύ. Έδωσα εντολή για αγωγή και μήνυση, δεν πρέπει να λέγεται ούτε για αστείο ότι την κλότσησα”, είπε αρχικά ο κ. Κιμούλης και συνέχισε: “Υπαρχουν φωτογραφίες από την κοπή της πίτας, όπου ήμασταν όλοι μια χαρά, κανείς συνάδελφος δεν θυμάται έναν κακό θιασάρχη”. “Ήταν μια απλή εργατική διαφωνία, έπρεπε να αναφερθεί και να λυθεί θεσμικά, τίποτα δεν έγινε από αυτά. Έρχεται να πει κάτι μετά από 13 χρόνια και να υπερβάλλει. Ένταση υπάρχει πάντα στη δουλειά, αλλά δεν την έβρισα. Όλοι θυμώνουμε, όλοι έχουμε τσακωθεί, όμως είναι αδιανόητο μετά τη Σοφία Μπεκατώρου να βγαίνουν όλοι να πουν κάτι” απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε.

Κιμούλης – Δούκα Closer: Ιεροσυλία να χρησιμοποιείται η πράξη της Μπεκατώρου

“Η κλοτσιά είναι φοβερό… Ουσιαστικά αν το παρακολουθήσετε το “με” είναι σβηστό. Δεν το συγχωρώ, δεν θα πάρω πίσω την αγωγή και τη μήνυση. Υποτιμάται κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας το να χρησιμοποιείται η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου στο να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα #metoo και να το χρησιμοποιεί ο καθένας που έχει προσωπικές συγκρούσεις να το χρησιμοποιήσει για να τον υποτιμήσει, δυσφημίσει, συκοφαντήσει. Δεν έχω διαφορές μαζί της. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται…”.

“Το σωματική βία είναι αδιανόητο. Το άλλο είναι γενική κι αόριστη καταγγελία. Υποτίμηση, απαξίωση, έβριζα… είναι γενικά πράγματα. Ένταση στη δουλειά υπάρχει. Η συνεχόμενη βία είναι και ποινικό αδίκημα [η λεκτική]. Θέλω να πιστεύω, μέχρι πρότινος πίστευα πως με την τάση είναι της μόδας τώρα να συμπεριφερόμαστε σαν την κυρία Μπεκατώρου… κι αυτό είναι και το πρόβλημα.

Με τη δική μου μήνυση καμία γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει τέτοιες περιπτώσεις. Πίστευα πως είναι μια διάθεση “είμαι κι εγώ εδώ”, “συμμετέχω και εγώ και μιλάω”. Φοβάμαι ότι είναι πιο μπλεγμένη ιστορία, δεν είναι τόσο αθώο. Θα αποδειχθεί συν τω χρόνω. Η στεναχώρια έφυγε γρήγορα και ο θυμός με διακατέχει αυτή την στιγμή.

Είναι απαράδεκτο όποιος έχει μια διαφορά με κάποιον να βγαίνει να καταγγέλλει… Πιστεύω επίσης λόγω αστοχίας κι απειρίας δημοσιογραφικής παρόλο που ίσως ήταν γνωστό ότι θα ειπωθεί αυτό, δεν με είχαν ενημερώσει”.

Κιμούλης – Δούκα Closer: Όσα είπε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός

Κιμούλης συμπεριφορά: Καταγγελία από Γερονικολού

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Κατερίνα Γερονικολού έκανε μία ανάρτηση στο Instagram η οποία προκάλεσε αίσθηση. “Ανεβάζοντας” μία φωτογραφία από παράσταση στην οποία συνεργαζόταν με τον γνωστό ηθοποιό (ο οποίος είναι και ο μοναδικός άνδρας στην εν λόγω αφίσα), κάνει λόγο για εργασιακό εκφοβισμό, χωρίς να τον κατονομάζει, αλλά “φωτογραφίζοντάς” τον.

“Με φόβισες. Με τρόμαξες…Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία” μας” αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Γερονικολού. “Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος” προσθέτει η νεαρή ηθοποιός, ενώ παράλληλα ευχαριστεί τη Ζέτα Δούκα.

“@zetadouka , σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα. Ως εδώ όμως.” καταλήγει η Κατερίνα Γερονικολού.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού

Γιατί τώρα;

Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες…

Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία” μας.

Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας “πικραμένης”.

Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν.

Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας.

Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.

@zetadouka , σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα.
Ως εδώ όμως.

#nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου
*Από την παράσταση “Δον Ζουάν, η επιστροφή”
{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}

Γιώργος Κιμούλης

Κιμούλης – Ρουμελιώτη

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε πει πως έτυχε να αποχωρήσει από παράσταση λόγω αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Μου έχει συμβεί να αντιμετωπίσω αντισυναδελφική συμπεριφορά σε μία παράσταση, όπου δεν ολοκλήρωσα τη σεζόν και έφυγα. Στη συγκεκριμένη παράσταση έκανα τρομακτική υπομονή, αλλά δεν μπορούσα άλλο. Οπότε έγινε μια ωραιότατη αντικατάσταση. Ήμασταν μόνο δύο άτομα, δεν υπήρχε σωτηρία. Ήταν με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Θα το ξανάκανα, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο, ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν μιλάμε, είναι ένας άνθρωπος που δεν θα ήθελα να έχω σχέση”.

Μάλιστα, μερικούς μήνες πριν από τις δηλώσεις της αυτές, όταν έγινε γνωστό πως αποχώρησε από κοινή τους παράσταση λόγω προβλημάτων υγείας, η ίδια είχε πει: “Και πρόβλημα υγείας να μην είχα, δύσκολα θα μπορούσα να συνεχίσω το έργο αυτό με τον κ. Κιμούλη. Ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες της συνεργασίας μας υπήρξαν πολύ δύσκολες για μένα. Δεν θέλω να επεκταθώ. Απλώς θα πω ότι δεν ταίριαξαν καθόλου οι χημείες μας”.

Γιώργος Κιμούλης

Ο Γιώργος Κιμούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα “Ελεύθερο Θέατρο” και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία “Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια”. Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”. Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του “Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών” -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της “εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων”.

Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και δεύτερος με την Ελληνίδα πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα. Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις