Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

30

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Αυτή την εβδομάδα η ΑΑΔΕ έχει να διαχειριστεί και την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που προχώρησαν σε αγορές έως το τέλος του 2020.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες αγγίζουν ή είναι κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Με τη νέα κακοκαιρία να βρίσκεται προ των πυλών ο κόσμος προετοιμάζεται για τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα έρθουν. Ο κόσμος που για να ζεσταθεί έχει βάλει μπρος καλοριφέρ και τζάκια περιμένει το επίδομα θέρμανσης το οποίο φέτος θα δωθεί νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο, θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα πληρωθεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

Αυτή την εβδομάδα η ΑΑΔΕ έχει να διαχειριστεί και την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που προχώρησαν σε αγορές έως το τέλος του 2020. Η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, ενώ εκτιμάται ότι τα χρήματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται στα τέλη της εβδομάδας. Όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, το ποσό που θα διατεθεί σε πρώτη φάση, ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό ποσό που θα δοθεί θα κυμανθεί σε περίπου 110 εκατ. ευρώ. Φέτος το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ και θα δοθεί σε 692.879 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης επιδοτείται και η αγορά φυσικού αερίου και υγραερίου. Παράλληλα, για οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους καλύπτεται και η αγορά καυσόξυλων και pellet.

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι πληρωμές λέει ο Σταϊκούρας

Αυτή τη βδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που έχουν τιμολόγια αγοράς Δεκεμβρίου, καθώς υπεγράφη το Σάββατο (23/1) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100. Ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε επίσης το χρόνο που θα καταβληθούν τα χρηματικά ποσά για την επιστρεπτέα προκαταβολή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η ΚΥΑ που αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή. Προσδοκούμε η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ να ανοίξει τη Δευτέρα (25/1) και να αρχίσουν οι πληρωμές από την Τετάρτη (27/1) και μετά».

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες

Η πληρωμή του επιδόματος θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

-Έως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020

-Έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1η Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021 και η πληρωμή για την κατηγορία αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί έως την 26η Απριλίου 2021.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις