Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντόναλντ Τραμπ οπαδοί: Ένα απίστευτο επιχείρημα
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ οπαδοί: Ένα απίστευτο επιχείρημα

Ντόναλντ Τραμπ οπαδοί: Μέχρι και τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» επιστράτευσαν οι οπαδοί του Τραμπ για να στηρίξουν την επαναφορά του στην προεδρία.

Όταν ο Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν έγραφε την τριλογία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» σίγουρα δεν θα του περνούσε από το μυαλό ότι μέρος της πλοκής του έργου του θα επιστρατευόταν δεκαετίες αργότερα για να στηρίξει την επαναφορά στον προεδρικό θώκο ενός Αμερικανού προέδρου. Ξεπερνώντας σε σουρεαλισμό και την πιο καλπάζουσα φαντασία, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσαν μήνυση στην πολιτεία του Τέξας αποσκοπώνατς στην ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. Η επιχειρηματολογία τους σχετίζεται με το έργο του Τόλκιν.

Η μήνυση κατατέθηκε κατατέθηκε από μικρές συντηρητικές ομάδες, που περιλαμβάνουν -παραδόξως -και Αφροαμερικανούς και Λατίνους οπαδούς του Τραμπ. Δικηγόρος είναι ο Πωλ Ντέιβις, ο οποίος πρόσφατα έχασε τη δουλειά του αφού ανάρτησε στο Instagram βίντεο όπου απεικονίζεται να συμμετέχει στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Στη μήνυση -πέρα από τις αναπόδεικτες αιτιάσεις περί εκλογικής νοθείας- αναφέρεται και ότι «η Γκόντορ δεν έχει βασιλιά» («Gondor has no king»). Στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο θρόνος της Γκόντορ παραμένει άδειος, καθώς ο πραγματικός της βασιλιάς, ο Άραγκορν, είναι εξορισμένος. Μέχρι να επιστρέψει ο εξόριστος βασιλιάς, στη Γκόντορ ηγεμόνας είναι ένας Επίτροπος. Στις ταινίες, τον έκπτωτο βασιλιά έπαιξε ο Βίγκο Μόρτενσεν.

Βίγκο Μόρτενσεν

Ο Βίγκο Μόρτενσεν ως Άραγκορν

Ντόναλντ Τραμπ οπαδοί: Ο «θρόνος» της Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με το σκεπτικό της μήνυσης, το ίδιο ισχύει και με τον «θρόνο» της Ουάσινγκτον, στον οποίο κάθονται ως σφετεριστές ο Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρος και η Κάμαλα Χάρις ως αντιπρόεδρος. Ουσιαστικά προωθείται η ιδέα ότι ο Τραμπ είναι ο πραγματικός βασιλιάς της Αμερικής, μιας χώρας που αποτίναξε τη αγγλική μοναρχία με την Αμερικανική Επανάσταση το 1776.

«Από τη στιγμή που μόνο ο πραγματικός βασιλιάς μπορεί να καθίσει στον θρόνο της Γκόντορ, ένας αντιβασιλιάς έχει οριστεί μέχρι την επιστροφή του πραγματικού δικαιούχου» αναφέρεται στη μήνυση και προτείνεται ότι το ίδιο πρέπει να γίνει με τον Λευκό Οίκο έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για νοθεία. Στη μήνυση, φυσικά, προτείνεται οι… αντ’ αυτού να είναι κάποιοι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ.

Οπαδός Τραμπ

 

Ντόναλντ Τραμπ οπαδοί: Η νομική εξέλιξη

Οι νομικοί πάντως δεν φαίνεται να πείθονται από αυτό το επιχείρημα. «Όσον αφορά στις δικές για το αποτέλεσμα των εκλογών, οι Αμερικάνοι έχουν δει ότι οι δικαστές έχουν πολύ λίγη υπομονή για παράλογα επιχειρήματα. Ο δικαστής της υπόθεσης αυτής θα την πετάξει έξω από το δικαστήριο, ενώ ο δικηγόρος ίσως βρει τον μπελά του», αναφέρει νομικός στον Guardian.

Πωλ Ντέιβις

Πολλές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ ανέλαβαν δράση εναντίον εργαζομένων τους που έλαβαν μέρος στην εισβολή στο Καπιτώλιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις