alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βελόπουλος – Κωστίδης: Η κόντρα με την ΕΣΗΕΑ με φόντο τα ελληνοτουρκικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος – Κωστίδης: Η κόντρα με την ΕΣΗΕΑ με φόντο τα ελληνοτουρκικά

Βελόπουλος - Κωστίδης: Απάντηση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στην ΕΣΗΕΑ για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Μανώλη Κωστίδη

Επιμένει ο Κυριάκος Βελόπουλος για το θέμα που δημιουργήθηκε με το Μανώλη Κωστίδη, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης από το βήμα της Βουλής, ζήτησε ουσιαστικά να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός για να σταματήσει να μεταδίδει ο δημοσιογράφος τις θέσεις του Ερντογάν. Η Ελληνική Λύση απαντά με ανακοίνωσή της στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η οποία εξέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του κόμματος με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου για το Μανώλη Κωστίδη.

“Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου από το βήμα της ολομέλειας της βουλής για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, προδήλως ακούσια και χωρίς σκοπιμότητα, παραλείπει το επίμαχο απόσπασμα από την πρωτολογία του πρωθυπουργού, στο οποίο και απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ήταν απάντηση στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί ‘φερέφωνων’ της Τουρκίας στα ελληνικά ΜΜΕ. Και της προτροπής του Έλληνα πρωθυπουργού στα ελληνικά ΜΜΕ ώστε να “αυτολογοκρίνονται” προκειμένου να μην παρουσιάζουν τις τουρκικές θέσεις. Όπως η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει, η ΕΣΗΕΑ δεν ζήτησε την άποψη του κόμματος ή του προέδρου του πριν εκδώσει την ανακοίνωση, γεγονός που θα απέτρεπε την συγκεκριμένη παράλειψη”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΕΗΑ, εξέφραζε την διαμαρτυρία της για την τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου, “κατά του συναδέλφου Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος επί χρόνια εργάζεται στην Τουρκία, ως ανταποκριτής του ‘ΣΚΑΙ’ και της ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ’, πολλές φορές και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και ιδιαίτερα για την προτροπή προς τον πρωθυπουργό να παρέμβει στους εργοδότες του ‘ώστε να τον ανακαλέσουν στην τάξη”.

Βελόπουλος Τσίπρας

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΕΣΗΕΑ είναι το εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για την τοποθέτησή σας κατά του συναδέλφου Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος επί χρόνια εργάζεται στην Τουρκία, ως ανταποκριτής του ‘ΣΚΑΙ’ και της ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ’, πολλές φορές και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και ιδιαίτερα για την προτροπή σας προς τον πρωθυπουργό να παρέμβει στους εργοδότες του ‘ώστε να τον ανακαλέσουν στην τάξη’.

Όπως γνωρίζετε και ο ίδιος, με την ιδιότητά σας του δημοσιογράφου, πρώτιστο καθήκον όλων όσοι υπηρετούμε την ενημέρωση είναι η μεταφορά των ειδήσεων και των πληροφοριών απρόσκοπτα, υπακούοντας σε όλους τους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι επί χρόνια ο συνάδελφος υπηρετεί αυτές τις αξίες με σεβασμό και επαγγελματισμό”.

Σάλος από την τοποθέτηση Βελόπουλου για τον Κωστίδη

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υποστήριξε πως ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη μεταδίδει κάθε μέρα τι λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας και για αυτό ζήτησε από πρωθυπουργό να παρέμβει στους εργοδότες του για να “φιμώσουν” τον δημοσιογράφο. “Πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδιση θέσεων τουρκικών που είναι και διεκδικήσεις εδαφικές και γίνεται και πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Κυριάκος Βελόπουλος

“Να πάρει τηλέφωνο ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ”

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε τα εξής:

“Είπε ο κύριος πρωθυπουργός πολύ εύστοχα για τα ΜΜΕ ότι πρέπει να σταματήσουν να είναι φερέφωνα των τουρκικών θέσεων, απόψεων, δηλώσεων κτλ. Απόλυτο δίκιο. Ένα τηλέφωνο στον ΣΚΑΙ. Το σηκώνει και παίρνει ένα τηλέφωνο ο ίδιος και λέει σταματήστε να ακούτε όλη μέρα κάθε μέρα από τον Κωστίδη τι λέει ο Ερντογάν. Απλά πράγματα είναι. Είναι καλό να τα λέμε εδώ, αλλά να τα πιστεύουμε κιόλας αυτά που λέμε.

Δεν είναι μόνο να τα λέμε και συμφωνούμε στη λογική του πρωθυπουργού ότι πρέπει να κατέβουν οι τόνοι από πολλούς. Και κυρίως η προπαγάνδιση θέσεων τουρκικών που είναι και διεκδικήσεις εδαφικές και γίνεται και πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό”.