Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός: Μετατρέπουν λεωφορεία σε ασθενοφόρα
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός: Μετατρέπουν λεωφορεία σε ασθενοφόρα

Βρετανία κορονοϊός: Ο κορονοϊός ''χτυπά'' την Βόρεια Ευρώπη με την πανδημία να έχει πάρει άσχημη τροπή σε αυτές τις χώρες.

Ο κορονοϊός ”χτυπά” την Βόρεια Ευρώπη με την πανδημία να έχει πάρει άσχημη τροπή σε αυτές τις χώρες. Η Βρετανία, η οποία έχει χτυπηθεί από την αρχή του κορονοϊού πολύ, βρίσκεται μέσα σε αυτές τις χώρες. Μάλιστα στο Λονδίνο εντοπίστηκε και μια μετάλλαξη του ιού πολύ πιο μεταδοτική με αποτέλεσμα να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Η Βρετανία βρίσκεται σε lockdown και κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Μέχρι και λεωφορεία επιστρατεύτηκαν στο Λονδίνο στη μάχη κατά του κορονοϊού, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία. Ήδη, δύο λεωφορεία έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα, που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το καθένα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις ασθενείς, σε μια περίοδο που το εθνικό σύστημα υγείας υφίσταται τεράστιο χτύπημα και οι θάνατοι από κορονοϊό αυξάνονται καθημερινά.

Τα λεωφορεία διαθέτουν μεταξύ άλλων αντλίες έγχυσης, μάσκες οξυγόνου και συσκευές παρακολούθησης. Αρχικά, η μεταφορά ασθενών θα γίνεται στο νοσοκομείο Nightingale, που άνοιξε πρόσφατα και λειτουργεί για την ανάρρωση πολιτών από κορονοϊό. Τα λεωφορεία προσέφερε στο σύστημα υγείας η εταιρεία Go-Ahead με στόχο να υπάρξει βοήθεια. Οι θέσεις έχουν ξηλωθεί για να αυξήσουν τον χώρο και να μπορέσει να μπει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ μέσα θα επιβαίνουν γιατροί, νοσοκόμοι και εθελοντές, που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο εξοπλισμός λειτουργεί με τις μπαταρίες του λεωφορείου. Σύμφωνα με τον Guardian, οι πρώτοι ασθενείς θα διακομισθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις