Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Κύπελλο: Καθαρό προβάδισμα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα – Κύπελλο: Καθαρό προβάδισμα

Ελλάδα - Κύπελλο: Ο Αρης χωρίς να ενθουσιάσει κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ των Αργεντίνων Μπερτόλιο και Μαντσίνι

ΕλλάδαΚύπελλο: Αγκαλιά με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου βρέθηκε ο Άρης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης και πήρε καθαρή νίκη 2-0. Νίκη καλείται να υπερασπιστεί σε 15 βράδια στην Τρίπολη, ώστε να περάσει και τυπικά στην επόμενη φάση. Πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης των κίτρινων ήταν η Αργεντινή Μαντσίνι και Μπερτόλιο, που σκόραραν και τα δύο τέρματα. Ο Άρης δεν έπαιξε μεγάλη μπάλα, όμως η απόδοση του ήταν αυτή που χρειάζονται για να του δώσει την νίκη που ζητούσε. Μάλιστα κράτησε και το μηδέν παθητικό που ήταν ζητούμενο, έτσι είναι ήδη αγκαλιά με την πρόκριση.

Τα πρώτα 45’ δεν είχαν τίποτε το ενδιαφέρον να προσφέρουν, πέρα από ένα κακό τελείωμα του Μανού σε τετ-α-τετ από ασίστ του Γκάμα. Αλλά και ένα μέτριο τελείωμα του ίδιου του Γκάμα που δεν έφερες την μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους.

Καθαρό προβάδισμα ο Άρης

Ελλάδα – κύπελλο: Το β’ ημίχρονο

Με την επανέναρξη ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι, όμως στο 51’ η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το δυνατό σουτ του Σάσα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι του Τσίφτση χάθηκε η ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 67’ από τον Μαντσίνι, ο οποίος όμως το επόμενο λεπτό πήρε την εκδίκησή του. Από σέντρα του Σάκιτς με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τον Άρη 1-0. Μάλιστα πριν προλάβει καλά-καλά ο Αστέρας να επαναπροσδιορίσει το παιχνίδι του, στο 75 το λάθος του Πασαλίδη έβγαλε τον Άρη σε αντεπίθεση με παίκτη παραπάνω και στο 75 ο πολύ καλός και επίμονος Μπερτόλιο πλάσαρε σωστά για το 2-0.

Καλή η διαιτησία Βάτσιου, που είχε βοηθούς τους Γεωργακόπουλο, Κωνσταντίνου.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ροζ, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (Κάτσε 84’), Ματέο Γκαρσία (Μπερτόγλιο 54’ ), Μπρούνο Γκάμα (Λόπεθ 84’), Μάνος (Μαντσίνι 65′).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσίφτσης, Γκαρθία, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μπέλοκ, Μουνάφο (Ριέρα 73’), Λέο Τίλικα (Κρέσπι 63’), Καπίγια (Σίτο 64’ ), Αλί Μπαμπά (Βαλιέντε 46’), Τζίμας (Κανελλόπουλος 87’).

Κοντά στην πρόκριση ο Άρης

Δείτε ακόμη: 

Ο Γιαννάκης για τον Γκάλη, ο Σπανούλης για τον “δράκο”
ΠΑΟΚ: «Η Μπολόνια προσφέρει 6 εκ. ευρώ για τον Σφιντέρσκι»!
Στον αέρα η πρώτη “πράσινη” μεταγραφή, δεν συναινεί η ομάδα του παίκτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις