Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια – διακόσμηση: Πώς είναι ο χώρος τους;
PLUS

Ζώδια – διακόσμηση: Πώς είναι ο χώρος τους;

Ζώδια - διακόσμηση: Ο χαρακτήρας του καθενός "μιλάει" και μέσα από την διαρρύθμιση και το στιλ του προσωπικού του χώρου.

Κάθε ζώδιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά. Αυτά επηρεάζουν άμεσα το περιβάλλον γύρω τους, πόσο μάλλον τον προσωπικό τους χώρο. Η υπογραφή της προσωπικότητας κάθε ζωδίου φαίνεται από τα χρώματα, την διαρρύθμιση και το στιλ κατά το οποίο έχει διαμορφωθεί ένα δωμάτιο. Έτσι, θα πάρουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα από τον χώρο του κάθε ζωδίου. Η εικόνα του περιβάλλοντος ενός ανθρώπου λέει πολλά για εκείνον, επομένως θα έχουμε ένα κριτήριο παραπάνω να διαμορφώνουμε την πρώτη μας εντύπωση για κάποιον. Κι αυτό γιατί πλέον θα ξέρουμε και το ζώδιό του. Το “ταιριάζουμε – δεν ταιριάζουμε” θα έχει ξεκινήσει να απαντάται, ήδη από την πρώτη φορά που θα δούμε το σπίτι του άλλου.

Ζώδια – διακόσμηση: Κριός

Το σπίτι σου αντανακλά την δυνατή προσωπικότητά σου. Έτσι, κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, η πρακτικότητα και το μοντέρνο ύφος. Υπάρχουν κάποιες πινελιές πολυτέλειας και επειδή είσαι ζώδιο της φωτιάς σου αρέσουν  τα υλικά που «ζεσταίνουν». Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, να βρούμε και κάποια δερμάτινα στοιχεία. Ακολουθείς την τελευταία διακοσμητική τάση και πάντα ανανεώνεις τα αξεσουάρ του σπιτιού σου σύμφωνα με αυτή. Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό και αυτά τα χαρακτηριστικά σου, τα μαρτυρά το σπίτι. Συγκεκριμένα φανερώνονται από τις διαφορετικές υφές και τα έντονα χρώματα (μπλε, πορτοκαλί), που συμπληρώνουν το επικρατές ουδέτερο ύφος.

Σαλόνι γαλάζιο

Ζώδια – διακόσμηση: Ταύρος

Εσύ, Ταύρε, αγαπάς την φύση, επομένως το σπίτι σου θα είναι γεμάτο με πράγματα, που παραπέμπουν σ’ αυτή. Το αγαπημένο σου υλικό είναι το ξύλο και τα φυτά είναι τα κύρια διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού σου. Τα έπιπλα που προτιμάς είναι ρουστίκ και το πάτωμα ένα παλιό καλό παρκέ. Τα χρώματα που επικρατούν είναι γλυκά και απαλά, ίσως να υπάρχει και κάποια ταπετσαρία. Μιας και αγαπάς το φαγητό, δίνεις πολύ βάση στην διακόσμηση της κουζίνας. Ο χώρος σου αποπνέει ρομαντισμό και σε αυτό φταίει η Αφροδίτη που είναι κυβερνήτης σου. Έτσι, κυριαρχούν οι παστέλ αποχρώσεις. Αγαπάς την πολυτέλεια, γι’ αυτό και οι καθρέφτες, οι πολυέλαιοι και τα υπόλοιπα πολυτελή έπιπλα αποπνέουν ένα εκλεπτυσμένο γαλλικό στιλ.

Σαλόνι ρουστίκ

Ζώδια – διακόσμηση: Δίδυμοι

Το σπίτι σου, Δίδυμε, εκφράζει την νεανική και παιχνιδιάρικη διάθεσή σου. Μεγάλο με πολλά και διαφορετικά δωμάτια, ιδιαίτερα φωτιστικά και πολλά αναμνηστικά. Η χαρά αποτυπώνεται παντού. Εννοείται πως τα έπιπλα είναι εύκολο να μετακινηθούν, για να μπορείς να αλλάζεις διαρρύθμιση, γιατί βαριέσαι πάρα πολύ εύκολα. Σου αρέσουν τα ανάμεικτα πράγματα, μπερδεύεις διαφορετικά υλικά μεταξύ τους, το σύγχρονο με το παλιό. Γενικά σου αρέσουν οι αντιθέσεις. Το σπίτι σου είναι γεμάτο κάδρα, πίνακες, διακοσμητικά και καθρέφτες. Εκλεκτικό και ζωντανό σπίτι. Εννοείται πως υπάρχουν τολμηρά χρώματα παντού και όλα συνδέονται με την ζωή σου. Δεν λείπουν και τα gadgets, γιατί «η ζωή είναι δύσκολη».

Μοντέρνο σαλόνι

Ζώδια – διακόσμηση: Καρκίνος

Για σένα, Καρκίνε, το σπίτι σημαίνει αγάπη, στοργή και οικειότητα. Θέλεις τον χώρο σου να είναι ζεστός και να εκπέμπει θαλπωρή και ρομαντισμό. Οι ταπετσαρίες και οι αποχρώσεις, που διαλέγεις, παραπέμπουν σε ένα παραμύθι , σε ένα όνειρο. Σου αρέσουν τα λουλούδια, οπότε μπορεί να τα επιλέξεις ως διακοσμητικά πάτερν. Αγαπάς τις αντίκες και το παρελθόν, επομένως σε έπιπλα εσύ εκθέτεις το δικό σου. Χρησιμοποιείς οτιδήποτε χρειάζεται για να δημιουργήσεις μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Το σπίτι σου είναι το καταφύγιό σου και κάνεις τα πάντα για να νιώθεις οικεία. Τα πάντα, από τα μαχαιροπίρουνα μέχρι διακοσμητικά είναι έτσι τοποθετημένα, ώστε να δημιουργούν τον δικό σου μαγικό κόσμο. Φυσικά σε ένα κλίμα καθαριότητα και τάξης.

Σπίτι

Ζώδια – διακόσμηση: Λέων

Το ακριβό και εκλεπτυσμένο ύφος του σπιτιού σου μαρτυρά την βασιλική σου φύση. Από όλα τα χρώματα αυτό που λατρεύεις είναι ιδιαίτερα το χρυσό και γενικά τα βαθιά αριστοκρατικά χρώματα. Τα πάντα στο σπίτι σου εμφανίζουν μια υπερβολή. Υπερμεγέθη μαξιλάρια, μεγάλα επιβλητικά έπιπλα πλούσια υφάσματα φανταχτερά χρώματα. Θέλεις ο χώρος σου να είναι άνετος και πλούσια διακοσμημένος. Το σπίτι σου είναι πολύ φορτωμένο, καθώς δεν μπορείς να αντισταθείς και κάθε τόσο αγοράζεις και κάτι καινούριο. Ο χώρος σου μπορεί να θυμίζει και ανάκτορο, αυτό επιδιώκεις, μάρμαρο, χρυσό , ελαφαντόδοντο, περσικά χαλιά, μέταλλο, έντονα φωτιστικά, σου μαγνητίζουν την προσοχή.

Πολυτελές σπίτι

Ζώδια – διακόσμηση: Παρθένος

Αντίθετα με τον Λέοντα εσύ, Παρθένε, στρέφεσαι προς την απλότητα και την λειτουργικότητα. Επιλέγεις λιτές γραμμές στα έπιπλά σου και γήινα υλικά. Αυτό που ζητάς έιναι η αρμονία και η συμμετρία. Αγαπάς την φύση, το ξύλο και τα ουδέτερα χρώματα, γι’ αυτό και θα τονίσεις σημεία με φυτά εσωτερικού χώρου κυρίως. Το παν είναι η οργάνωση και εννοείται το σπίτι σου είναι οργανωμένο και πρακτικό. Πρέπει να σε ηρεμεί και να σε χαλαρώνει κι αν διαλέξεις κάποιο χρώμα αυτό θα είναι λίγο γαλάζιο ή λίγο πράσινο, χρώματα της φύσης. Είσαι ξεκάθαρα υπέρ του μινιμαλισμού, οτιδήποτε φορτωμένο το σιχαίνεσαι.

Σπίτι φυτά

Ζώδια – διακόσμηση: Ζυγός

Είσαι οπαδός της υψηλής αισθητικής και γνώστης της διακόσμησης. Είναι φανερό ότι κι ο ίδιος γνωρίζεις, Ζυγέ μου, ότι το έχεις. Έχεις την «υπερδύναμη» να συνδυάσεις τα ασυνδύαστα. Μπορείς, δηλαδή, να κάνεις τις αντίκες να ταιριάξουν με κάτι σύγχρονο, το μίνιμαλ με το πλουμιστό. Σου αρέσουν τα παστέλ χρώματα (γκρι, ροζ της σαμπάνιας, λιλά) και τα ξύλινα πατώματα ή τα μωσαϊκά. Λατρεύεις την γεωμετρία, τα πολυτελή υφάσματα και γενικά οτιδήποτε ακριβό. Εμπλουτισμένα όλα αυτά με τέχνη. Στον χώρο σου κυριαρχεί η κομψότητα και η ηρεμία. Οι τρόποι που το καταφέρνεις είναι ανορθόδοξοι και πρωτότυποι. Παρόλα αυτά πετυχημένοι και ταιριαστοί, όχι μόνο στα μάτια σου, αλλά και στα μάτια των άλλων.

Γεωμετρικό σαλόνι

Ζώδια – διακόσμηση: Σκορπιός

Οι λέξεις που σε ταυτοποιούν, Σκορπιέ, είναι μυστήριο και πάθος. Κι αυτός είναι ο λόγος που στο σπίτι σου θα βρούμε παράξενα αντικείμενα, σπάνιους πίνακες, περίεργα έπιπλα και πολλά φυτά. Ποικιλία χρωμάτων και αντιθέσεις, χαρακτηρίζουν το σπίτι σου. Έχεις μια ιδιαίτερη αδυναμία στο κόκκινο και το μαύρο και τίποτα δεν σε σταματάει από το να βάψεις όλο το σπίτι με κάτι ιδιαίτερο. Αυτός που θες είναι να αποτυπώσεις το εκκεντρικό του χαρακτήρα σου. Αγαπάς τα χαλιά, τις παχιές μοκέτες και γενικά τα έθνικ στοιχεία. Δεν σε ενδιαφέρουν οι τάσεις ή οι κανόνες, μόνο να σου αρέσει το σπίτι σου. Θα δούμε ενδεχομένως στοιχεία γότθικου ή βιομηχανικού χαρακτήρα και θα θυμίζουν σίγουρα ιστορία. Τέλος, επικρατούν οι σκούρες αποχρώσεις (σμαραγδί, δαμασκηνί) και έντονοι συνδυασμοί υφασμάτων (γούνα, ξύλο, μετάξι).

Γκόθ σπίτι

Ζώδια – διακόσμηση: Τοξότης

Ενώ από την φύση σου, Τοξότη, είσαι περιπετειώδης, στο σπίτι σου συμβαίνει το αντίθετο. Τα θέλεις όλα σε πλήρη παράταξη και αυτό κάνει το στιλ σου δύσκολο να το καθορίσουμε. Έχεις ξεκάθαρα μποέμ επιρροές, αγαπάς τα φυσικά υλικά και τα χρώματα χαμηλών τόνων. Ακριβώς επειδή σου αρέσουν τα ταξίδια, μπορεί να βρούμε και κανένα χάρτη διακοσμημένο στον χώρο σου. Σου αρέσουν τα σκαλισμένα χειροποίητα έπιπλα και εννοείται τα αναμνηστικά από τα ταξίδια σου. Επομένως είναι και λίγο εξωτικό το στιλ σου. Ο προσωπικός σου χώρος είναι μοναδικός και συνδυάζει ετερόκλητα πράγματα. Το ανατολικό με το δυτικό στοιχείο κυρίως. Μιλάμε, δηλαδή, για χαλιά με κουρελούδες και τα μαξιλάρια στο πάτωμα. Το ζητούμενο σου είναι ο χώρος σου να μην σε κρατάει στάσιμο, να σε ταξιδεύει.

σπίτι ταξίδια

Ζώδια – διακόσμηση: Αιγόκερως

Η παραδοσιακή σου φύση, Αιγόκερε, δημιουργεί ένα χώρο κλασικό και διαχρονικό. Αγαπάς το παραδοσιακό και να έχεις την άνεσή σου. Θέλεις όμως και τα αντικείμενα να εκπέμπουν ενέργεια και ψυχή. Για αυτό λοιπόν στο σπίτι σου εύκολα θα συναντήσουμε δέρμα, κρύσταλλα, πορσελάνη, μάρμαρο. Ως προς τα διακοσμητικά έχεις βάζα, κηροπήγια ακόμα και με ιστορική αξία και οι τοίχοι σου είναι διακοσμημένοι με πίνακες που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν. Τα έπιπλα είναι από σκαλιστό ξύλο και τα αγαπημένα σου αντικείμενα ενδέχεται να τα αγόρασες από κάποιο παλαιοπωλείο. Σίγουρα δεν σε αφορούν οι τάσεις, αλλά να είναι το σπίτι σου πρακτικό, ποιοτικά κομψό χωρίς φυσικά να έχεις κάνει οικονομικές υπερβολές.

Κλασικό σαλόνι

Ζώδια – διακόσμηση: Υδροχόος

Στο σπίτι σου, Υδροχόε, δεν θα συναντήσουμε κουρτίνες και διακοσμητικά αντίκες. Σίγουρα όμως θα δούμε ανοιχτά παράθυρα για να μπαίνει αέρας. Αγαπάς τα χρώματα του ωκεανού, οπότε και το μπλε, το πράσινο, το βιολετί. Θα έχεις στολισμένα πράγματα που έφτιαξες εσύ και μεταλλικά στοιχεία. Ο χώρος σου είναι το καταφύγιό σου, όπου απομονώνεσαι για να ανεβάσεις την ψυχολογία σου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλεις να εκπέμπει ηρεμία και αρμονία. Γενικά έχεις και διατηρείς ένα σύγχρονο σπίτι με αρκετά εκκεντρικά στοιχεία έως και φουτουριστικά, αφού το χαρακτηριστικό σου είναι το ανοιχτό μυαλό και το ότι ζεις μπροστά από την εποχή σου.

φουτουριστικο

Ζώδια – διακόσμηση: Ιχθείς

Αρμονία και απλότητα χωρίς αντικείμενα που τραβούν την προσοχή  Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της οικείας σου. Αγαπάς το λευκό, αγαπάς το γαλάζιο, αγαπάς τα χρώματα που ταιριάζουν στην υδάτινη φύση σου. Τρελένεσαι για τις διαφάνειες το γυαλί και το πλέξιγκλας είναι από τα αγαπημένα σου. Ζεις ήρεμα και χαλαρά και τα όνειρά σου, που είναι πολλά, αποτυπώνονται στην διακόσμηση του χώρου σου. Εκφράζεις την καλλιτεχνική σου φύση με στοιχεία από κρύσταλλο, διακριτικά και κομψά και λατρεύεις τα αρώματα. Το σπίτι σου μυρίζει πάντα ιδιαίτερα και όμορφα. Επειδή το μυαλό σου συνεχώς ταξιδεύει, σε φαντασιώσεις, όνειρα, ιδέες, θέλεις ο χώρος σου να διατηρεί μια “ησυχία” ώστε να επαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου.

Λευκό σπίτι

Δείτε ακόμη:

Ζώδια 19/1: Προβλέψεις για σήμερα Τρίτη
Το τηγάνι… σκοτώνει. Γιατί τα τηγανητά είναι τόσο ανθυγιεινά
Η απάντηση στην περιποίηση του λιπαρού προσώπου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις