Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξυλοδαρμός σταθμάρχη βίντεο: Νέα πλάνα από την επίθεση στο μετρό
ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη βίντεο: Νέα πλάνα από την επίθεση στο μετρό

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη βίντεο: Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως, από την επίθεση των δύο ανηλίκων αδελφών κατά του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας, την προηγούμενη Τετάρτη.

Φρίκη προκαλεί η στιγμή του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικους στον σταθμό της Ομόνοιας. Κάμερα της αποβάθρας μάλιστα έχει καταγράψει τη στιγμή του ξυλοδαρμού από την στιγμή που ο σταθμάρχης και τα δύο ανήλικα αδέρφια έχουν κατέβει από τον συρμό. Στο βίντεο φαίνεται ο σταθμάρχης να στέκεται απομακρυσμένος από τα δύο αδέρφια, ενώ λίγο αργότερα το ένα του πετά ένα κουτί αναψυκτικού. Ο νεαρός που πέταξε το αναψυκτικό μάλιστα, κινείται στη συνέχεια απειλητικά προς τον σταθμάρχη και τον χτυπά στο πρόσωπο. Ο σταθμάρχης προσπαθεί να τους απωθήσει και τους δύο και σε κάποιο σημείο φαίνεται να τους κυνηγά, για ελάχιστα μόνο μέτρα όμως καθώς τα δύο αδέρφια καταφέρνουν χτυπώντας τον να τον ρίξουν στο έδαφος. Χωρίς να σταματήσουν όμως εκεί, αρχίζουν να χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές το θύμα τους.

Μόλις κάνουν την εμφάνισή τους στην αποβάθρα επιβάτες, οι δύο ανήλικοι απομακρύνονται τρέχοντας. Οι δύο αδελφοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, οδηγήθηκαν σήμερα για απολογία, επιμένοντας στη θέση τους πως προκλήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ειδικός φρουρός ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Τι ισχυρίζονται οι ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η υπεράσπιση των δύο αγοριών, αλλά και όπως φαίνεται να προκύπτει από δημόσιες δηλώσεις της μητέρας τους, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν μετάνοια για τις πράξεις τους, ωστόσο επικαλούνται προκλητική συμπεριφορά του θύματος, το οποίο φέρεται να εκκίνησε τον διαπληκτισμό μαζί τους χωρίς να δηλώσει την ιδιότητα του, με αφορμή την μη χρήση μάσκας από τους δύο μαθητές. Η υπερασπιστική γραμμή των δύο αγοριών είναι ότι δέχθηκαν ισχυρή πρόκληση από τον σταθμάρχη, ο οποίος τους μίλησε προσβλητικά και τρομοκρατήθηκαν από την επιμονή του όταν βρέθηκαν και οι τρεις εκτός συρμού στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Στη διάθεση του ανακριτή είναι όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση, το οποίο και θα αξιολογηθεί ποινικά καθώς αποτυπώνει τις κινήσεις και τις πράξεις ενός εκάστου εμπλεκόμενου στον χώρο του συμβάντος.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη μετρό

Όπως αναφέρει το capital, οι ανήλικοι δράστες αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων, με κεντρικό μοχλό τρία πράγματα:

-Επιχειρήματα περί πρόκλησης εκ μέρους του σταθμάρχη του Μετρό, ακόμα και με κίνηση χειροδικίας εκ μέρους του , η οποία μεν δεν αποτυπώνεται σε βίντεο, αλλά κατά την άποψή τους στοιχειοθετείται από νέο βίντεο που ήρθε χθες στο φως (opentv). Σε αυτό απεικονίζεται ο σταθμάρχης να έχει βγει από τον συρμό από άλλη πόρτα από τους δυο ανήλικους και να απευθύνεται σε αυτούς που κινούνται να φύγουν. Τότε ο μικρότερος γυρνά και του πετάει ένα αναψυκτικό. Ο σταθμάρχης κινείται προς το μέρος του και τότε παρεμβαίνει ο μεγαλύτερος αδελφός και αρχίζει ο ανελέητος ξυλοδαρμός του.

-Με ξεκάθαρα διατυπωμένη τη συγνώμη και με αίτημα να συναντηθούν μαζί του και να το εκφράσουν και τον ίδιο. Η μεταμέλειά τους είναι δεδομένη διεμήνυσε ο συνήγορός τους Κων/νος Δημόπουλος, εκ αρχής οι δυο ανήλικοι ενώπιον του εισαγγελέα ζήτησαν συγνώμη και εξέφρασαν την επιθυμία να το εκφράσουν και στον ίδιο δια ζώσης.

– Με απεικόνιση ακόμα και μηνυμάτων σύμφωνα με τα οποία ο πανικός τους οδήγησε να φύγουν από το σημείο και εκπεφρασμένη τη βούληση να εμφανιστούν στον εισαγγελέα μαζί με τον δικηγόρο τους.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη μετρό

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Γιατί δεν κινδυνεύουν με προφυλάκιση οι ανήλικοι

Τα δύο ανήλικα αδέρφια, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από τον εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό στην Ομόνοια αντιμετωπίζουν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος. Eπιπλέον, ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στην Αστυνομία. Πάντως η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι μεν σε βαθμό κακουργήματος αλλά όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως σχημάτισε την δικογραφία η ασφάλεια, αλλά πιο ελαφρύ αδίκημα. Έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης, που θα πρόβαλλε ως ισχυρότερο ενδεχόμενο αν το αδίκημα ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: “Ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης”, λέει η μητέρα των ανήλικων

“Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου, θα τα υποστηρίξω μέχρι τέλους, γιατί ξέρω τι παιδιά έχω. Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. Χειροδίκησε στον μεγάλο, ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης, δήλωσε η μητέρα των δύο ανήλικων που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια.

“Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν”, είπε η μητέρα μιλώντας στο MEGA. Όπως ανέφερε: “Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι”. Και πρόσθεσε: “Θα φανώ δυνατή για τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή τα πίστεψα σ’ αυτά που μου είπαν. Ξέρω τι παιδιά έχω, γι’ αυτό παλεύω. Ας αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και ας βγει να πει την αλήθεια”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις