Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπεκατώρου – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με την ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεκατώρου – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με την ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο

Μπεκατώρου - Σακελλαροπούλου: Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφτηκε σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου μετά από πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφτηκε σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου μετά από πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η συνάντηση έγινε μετά την αποκάλυψη της πρωταθλήτριας Ιστιοπλοΐας για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πριν από 23 χρόνια, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο. Τη στήριξή τους στην Ολυμπιονίκη έχει εκφράσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τις τελευταίες ημέρες, ενώ την Τετάρτη η Μπεκατώρου θα βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει όσα έχει δημοσίως καταγγείλει.

Σοφία Μπεκατώρου - Κατερίνα Σακελλαροπούλου Σοφία Μπεκατώρου - Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αδαμόπουλος – Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε ο παράγοντας

Ντόμινο εξελίξεων μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της σπουδαίας αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου. Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΙΟ, ο άνθρωπος τον οποίο κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης για τη σεξουαλική κακοποίηση και το βιασμό της πριν από 23 χρόνια υπέβαλε την παραίτηση του από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Την είδηση για την παραίτηση του Αδαμόπουλου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΕΙΟ. Νωρίτερα, τον άνθρωπο που την κακοποίησε σεξουαλικά πριν από χρόνια και ενώ ήταν ακόμη νεαρή αθλήτρια «έδειξε» η Σοφία Μπεκατώρου, αποκαλύπτοντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» πως πρόκειται για υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άνθρωπος που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην Ολυμπιονίκη είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος του Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος αλλά και εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο εν λόγω παράγοντας βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ’90. Η υπόθεση κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου έχει προκαλέσει ένα «κύμα» συμπαράστασης απέναντι στην αθλήτρια, με την πλειοψηφία του πολιτικού και αθλητικού κόσμου να στέκονται στο πλευρό της και να στηρίζουν την απόφασή της να μιλήσει για την επίθεση εναντίον της.

Έδωσε, παράλληλα, και κουράγιο σε άλλες αθλήτριες που αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν ότι και αυτές είχαν πέσει θύματα κακοποίησης. Την ίδια ώρα, υπήρξε και μια παραίτηση συμπαράστασης στη Σοφία Μπεκατώρου, με τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά να εκφράζει την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το περιστατικό η ΕΙΟ.

Μπεκατώρου παρενόχληση: “Λύγισε” ο πρώην άντρας της αθλήτριας

Το περιστατικό που συνέβη πριν από 23 χρόνια δεν το γνώριζε ούτε ο πρώην σύζυγος της Σοφίας Μπεκατώρου και πατέρας των δύο παιδιών τους, Ανδρέας Κοσματόπουλος. «Την έχω δει να κουβαλάει την αδερφή της στην πλάτη της κατάκοιτη και να πεθαίνει στα χέρια της. Και μετά από δυο μήνες να παίρνει την Ολυμπιακή πρόκριση και να γίνεται σημαιοφόρος στην ολυμπιακή μας ομάδας. Την έχω δει να βγαίνει με αυτή την καταγγελία, που πιστεύω ότι δεν τη θυμήθηκε τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Και πιστεύω αυτό ήταν πολύ πιο δύσκολο να το κάνει από όλα τα προηγούμενα που κατάφερε. Τη Σοφία την ξέρω τη θαυμάζω και τη σέβομαι. Είναι πολύ γενναία» είπε με «σπασμένη» φωνή ο πρώην σύζυγος της Σοφίας Μπεκατώρου.

Μπεκατώρου παρενόχληση: Το μήνυμα της Κορακάκη

Μία – μία οι αθλήτριες – και όχι μόνο – βγαίνουν δημόσια για να στηρίξουν την Σοφία Μπεκατώρου. Μία από αυτές, και η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής με μήνυμα που δημοσιεύει στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, τονίζει μεταξύ άλλων ότι με τον φόβο θα πρέπει να ζούνε οι θύτες και όχι τα θύματα. Όπως λέει η Άννα Κορακάκη, «η αποκάλυψη αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ανήκει με οποιαδήποτε ιδιότητα να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της».

Στην συνέχεια η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής προτρέπει «κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα», τονίζοντας πως θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές από όσους φαντάζεται ενώ τονίζει πως «αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες».

Μπεκατώρου παρενόχληση: Απόλυτη στήριξη Κακλαμανάκη – Τα “διάφορα που έχει ακούσει”

Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο χρυσός ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” του OPEN TV, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συνθήκες ομερτά που επικρατούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως δεν είναι μόνο σπουδαία αθλήτρια αλλά και άνθρωπος και πως τα όσα κατήγγειλε έρχονται να προστεθούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνωστά από χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε πως παράγοντες της ομοσπονδίας “απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν”. Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο ολυμπιονίκης απάντησε: “Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά…”.

“Από τα 19 μου λέω πως η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας είναι “κράτος εν κράτει” και 33 χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει η πατρίδα μου και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Αυγενάκης στη Βουλή για να μιλήσω και μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα” ανέφερε ο “γιος του ανέμου”. “Εμείς οι αθλητές λέμε ένα όχι. Όχι στην κατάχρηση εξουσίας, όχι στη χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής, αυτή η ομερτά. Έχει πολύ ομερτά μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ και όχι από τον συγκεκριμένο και μόνο” επεσήμανε με νόημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις