Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανοιχτά καταστήματα – ληστείες: Άρχισαν οι… επιδρομές
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά καταστήματα – ληστείες: Άρχισαν οι… επιδρομές

Ανοιχτά καταστήματα - ληστείες: Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα άτομο με την απειλή όπλου και με καλυμμένα χαρακτηριστικά, εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Ευτέρπης

Τρείς μόλις ημέρες από την ανακοίνωση της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ότι συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας δράστης οκτώ ενόπλων ληστειών σε καταστήματα της συμπρωτεύουσας, νέα ληστεία καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής σε κατάστημα ψιλικών στον Εύοσμο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα άτομο με την απειλή όπλου και με καλυμμένα χαρακτηριστικά, εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Ευτέρπης και αφαίρεσε άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο δράστης διέφυγε και οι αναζητήσεις στην πρώτη φάση των ερευνών δεν έφεραν αποτέλεσμα. Όπως προαναφέρθηκε, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη δράστη οκτώ ληστειών σε καταστήματα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στις 14 του μήνα. Επρόκειτο, όπως είχε δημοσιοποιηθεί για 40χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 25 Δεκεμβρίου του 2020 έως 13 Ιανουαρίου του 2021, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε σε οχτώ  περιπτώσεις χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών, Σούπερ Μάρκετ, καφετεριών και πρατηρίου καυσίμων στις περιοχές της Καλαμαριάς και Πυλαίας, ενώ σε δύο περιπτώσεις αποπειράθηκε χωρίς, όμως αυτό να καταστεί δυνατό, χρησιμοποιώντας κυρίως, ως μέσω διαφυγής, δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Ευρήματα ΕΛΑΣ ληστείες

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στην περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ο 40χρονος ημεδαπός και συνελήφθη, παρά την σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εν συνεχεία στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα  δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του  40χρονου, με παραποιημένο αριθμό κινητήρα,  1 πτυσσόμενο μαχαίρι,  2 κράνη και είδη ρουχισμού, τα οποία έφερε ο δράστης κατά την διάπραξη των ληστειών. Με την  δικογραφία σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ευρήματα ΕΛΑΣ ληστείες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις