Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις: 30.000 – 50.000 ευρώ με 90% εγγύηση Δημοσίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις: 30.000 – 50.000 ευρώ με 90% εγγύηση Δημοσίου

Δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις: «Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη», σημείωσε.

Στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. «Υπάρχει μια δέσμη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ.ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου. Πολύ σύντομα θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόλις προχθές είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο», δήλωσε o κ. Παπαθανάσης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, προανήγγειλε και το πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%. «Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη», σημείωσε.

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στα πλαίσια των ενεργειών του για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα, την ακόλουθη επιστολή:

«Είναι γεγονός, ότι όλοι οι δείκτες οικονομικού κλίματος σημειώνουν σοβαρή επιδείνωση δείχνοντας ορατό τον κίνδυνο εκτεταμένου και μαζικού κλεισίματος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και τον βασικό πυλώνα απασχόλησης στην χώρα μας.

Σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και δεδομένης της αδυναμίας καταβολής των υποχρεώσεων τους, τόσο προς το δημόσιο, όσο και προς τους ιδιώτες, θα πρέπει να δοθούν λύσεις που θα δώσουν ελπίδα για την επιβίωση τους.

Βόλτα με μάσκες

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνουμε απαραίτητα τα εξής μέτρα:

1. Αναστολή των τεκμηρίων διαβίωσης για ένα έτος για φορολογούμενους εμπόρους που έχουν πληγεί από την πανδημική κρίση και τα εισοδήματά τους έχουν υποστεί τρομακτική καθίζηση. Είναι αναγκαίο, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην μπορούν να καλύψουν το τεκμαρτό εισόδημα και να υποχρεωθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο.

2. Μείωση κατά τουλάχιστον 30% του αφορολόγητου που χτίζεται με την χρήση πιστωτικών καρτών, λόγω της μεγάλης πτώσης της κατανάλωσης μέσα στο προηγούμενο έτος.
Θεωρώντας ότι οι ανάγκες της αγοράς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στις πραγματικές διαστάσεις εκτάκτου ανάγκης, αναμένουμε τη στήριξη και την σχετική απόφασή σας».

Κλειστό κατάστημα ρολά
Δείτε ακόμη
Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ακόμα και αν ανοίξει η αγορά
Υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης – Νέα μέτρα στήριξης για το 2021
Έρχεται νέο πακέτο στήριξης για εστίαση και τουρισμό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις