Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπεκατώρου – Κακλαμανάκης: Ο χρυσός ολυμπιονίκης και τα “διάφορα που έχει ακούσει”
ΕΛΛΑΔΑ

Μπεκατώρου – Κακλαμανάκης: Ο χρυσός ολυμπιονίκης και τα “διάφορα που έχει ακούσει”

Μπεκατώρου - Κακλαμανάκης: Ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε την συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου και κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο χρυσός ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” του OPEN TV, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συνθήκες ομερτά που επικρατούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως δεν είναι μόνο σπουδαία αθλήτρια αλλά και άνθρωπος και πως τα όσα κατήγγειλε έρχονται να προστεθούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνωστά από χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε πως παράγοντες της ομοσπονδίας “απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν”. Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο ολυμπιονίκης απάντησε: “Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά…”.

“Από τα 19 μου λέω πως η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας είναι “κράτος εν κράτει” και 33 χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει η πατρίδα μου και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Αυγενάκης στη Βουλή για να μιλήσω και μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα” ανέφερε ο “γιος του ανέμου”. “Εμείς οι αθλητές λέμε ένα όχι. Όχι στην κατάχρηση εξουσίας, όχι στη χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής, αυτή η ομερτά. Έχει πολύ ομερτά μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ και όχι από τον συγκεκριμένο και μόνο” επεσήμανε με νόημα.

Σοφία Μπεκατώρου

Φως μεγαλύτερο από την αλήθεια δεν υπάρχει

“Δεν φτάνει να μην αδικούμε. Οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούνε. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της Δικαιοσύνης για εμένα. Λυπάμαι για όλη αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει στο τόσο σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε με φως. Και φως μεγαλύτερο από την αλήθεια και τη δική μας βιωματική εμπειρία δεν υπάρχει” επεσήμανε ο Ολυμπιονίκης.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε χρησιμοποιήσει κάποια παραδείγματα σε βάρος της ομοσπονδίας, τα οποία δυσαρέστησαν τους διοικούντες στην ΕΙΟ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να του στείλουν στα τέλη Νοεμβρίου 2019 εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του ζητώντας του το ποσό των 100.000 ευρώ για “παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της”

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με τον νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπιστούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις