Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξυλοδαρμός 16χρονης Ερμού: Ο 40χρονος στο Κερατσίνι και τα “σκοτεινά” στοιχεία
ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ 40ΧΡΟΝΟΣ

Ξυλοδαρμός 16χρονης Ερμού: Ο 40χρονος στο Κερατσίνι και τα “σκοτεινά” στοιχεία

Ξυλοδαρμός 16χρονης Ερμού: Μια μπερδεμένη υπόθεση, με ευρείες όμως κοινωνιολογικές ακόμα και αστυνομικές προεκτάσεις, θα κληθεί σύντομα να ξεδιαλύνει η Δικαιοσύνη.

Το κουβάρι του ξυλοδαρμού της 16χρονης στην Ερμού, μέρα μεσημέρι προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές, με μεγάλη ωστόσο διακριτικότητα λόγω της ηλικίας των πρωταγωνιστών. Η υπόθεση που σόκαρε τη χώρα, φαίνεται να έχει ευρείες κοινωνιολογικές ακόμα και αστυνομικές προεκτάσεις. Η υπόθεση αφορά σε δυο ανήλικες 15 και 16 ετών. Στην αρχική της μορφή η είδηση ήθελε μια από τις δύο ανήλικες να έχει μισθώσει μπράβους, προκειμένου να πνίξουν και να ξυλοκοπήσουν την φίλη της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου.

Όσο όμως προχωρούσε η αστυνομική έρευνα η υπόθεση έπαιρνε όλο και πιο περίεργη τροπή, καθώς η 15χρονη που κατηγορήθηκε από την 16χρονη πως έβαλε μπράβους να της κάνουν κακό, τελικά στην κατάθεση της ισχυρίστηκε το ακριβώς αντίθετο, λέγοντας πως η 16χρονη είναι αυτή που την χτύπησε και μάλιστα απείλησε την ίδια και τον φίλο της μ’ ένα σουγιά τύπου «πεταλούδα», έξω από fast food στην οδό Μητροπόλεως.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν αυτή την περίεργη υπόθεση εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο του κυκλώματος που εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια, τα οποία έχουν βρεθεί στον δρόμο χωρίς γονική επιμέλεια. Στην διερεύνηση της υπόθεσης έχει εμπλακεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διότι η 16χρονη φέρεται να διαθέτει δεκάδες ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σε ορισμένα από αυτά εμφανίστηκαν φωτογραφίες ανηλίκων κοριτσιών, ακόμα και αγοριών με ξυρισμένα κεφάλια και γυναικεία εσώρουχα.

Ξυλοδαρμός 16χρονης Ερμού: Υπόθεση με περίεργες διαστάσεις

Το protothema.gr παρουσιάζει τη δικογραφία του επεισοδίου που διαδραματίστηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Ερμού, με τις μαρτυρίες των τριών παιδιών που φέρεται να ξυλοκοπήθηκαν από τους τέσσερις άνδρες που «νοίκιασε» η 15χρονη. Ωστόσο, η πλευρά της μαθήτριας της Γʼ Γυμνασίου φέρεται να αμφισβητεί τα όσα κατέθεσαν τα τρία θύματα και θα υποστηρίξει, μέσω υπομνήματος που θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες, τη δική της εκδοχή των πραγμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι δεν σημειώθηκε κανένας ξυλοδαρμός, δεν υπήρξαν τέσσερις μπράβοι, παρά μόνο ένα ραντεβού για να ξεδιαλύνουν τη σχέση και το παρελθόν τους.

Στην Ερμού

Ήταν τοι προηγούμενο Σάββατο όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στην Ερμού. Σύμφωνα με τη δικογραφία και τα όσα κατέθεσε η 16χρονη από την Καλλιθέα προκύπτουν τα εξής: «Βρισκόμουν επί της οδού Ερμού με τον ξάδερφό μου Γιώργο από τον Πειραιά και τον 17χρονο φίλο μου, όταν εμφανίστηκε η (αναφέρει το όνομα της 15χρονης και τη διεύθυνσή της) με την οποία και διατηρούσα σχέση και την ώρα που περπατούσαμε εμφανίστηκαν τέσσερις άγνωστοι άνδρες τους οποίους και έβαλε η ανωτέρω και όλοι μαζί άρχισαν χωρίς λόγο και αιτία να μας χτυπάνε.

Συγκεκριμένα εμένα με χτύπησαν στο πρόσωπο, στα πλευρά, καθώς προσπάθησαν να με πνίξουν, τον ξάδερφό μου τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τον φίλο μου δεν γνωρίζω ακριβώς διότι διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό και δεν έχω προλάβει να μιλήσω μαζί του. Από τους δράστες είδα μόνο έναν ο οποίος ήταν ψηλός, λεπτός, με ξανθά μαλλιά κοτσίδα, γαλανά μάτια, με όνομα Γιάννης. Τέλος οι δράστες αφαίρεσαν από τον φίλο μου το τσαντάκι του. Δεν επιθυμώ να εξεταστώ από ιατροδικαστή. Δεν επιθυμώ να μου επιδειχθούν φωτογραφίες σεσημασμένων. Επιθυμώ την ποινική δίωξη των τεσσάρων δραστών καθώς και της ανωτέρω, η οποία είναι ο ηθικός αυτουργός».

Ξυλοδαρμός 16χρονης Ερμού: Η κατάθεση του ξαδέρφου

Ο 23χρονος ξάδερφός της από τον Πειραιά, αναφέρει στην κατάθεση του: «Ενώ βρισκόμουν στην Ερμού με την ξαδέρφη μου και τον φίλο μου, εμφανίστηκε η 15χρονη κοπέλα (αναφέρει τα στοιχεία της) με την οποία διατηρούσε σχέση η ξαδέρφη μου και την ώρα που περπατούσαμε εμφανίστηκαν τέσσερις άγνωστοι άνδρες που τους έβαλε η ανωτέρω και όλοι μαζί άρχισαν χωρίς λόγο και αιτία να μας χτυπάνε». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κατάθεση του 17χρονου φίλου τους, ο οποίος συμπλήρωσε: «Οι δράστες μου αφαίρεσαν το τσαντάκι μου χρώματος μαύρου, το οποίο περιείχε τα κλειδιά της οικίας μου, ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και έναν φορτιστή κινητού συνολικής αξίας 100 ευρώ. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκα στον Ερυθρό Σταυρό».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 15χρονη μαθήτρια που κατηγορείται από τους τρεις ως ηθικός αυτουργός του ξυλοδαρμού τους, θα μεταβεί την Τρίτη στην Αστυνομία για να καταθέσει τους δικούς της ισχυρισμούς για την περίεργη αυτή ιστορία. Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή, στο σημείο βρέθηκαν για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα που είχαν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν συνοδευόταν από τέσσερις άνδρες, αλλά από έναν ανήλικο φίλο της. Μάλιστα, όπως έχει υποστηρίξει, όταν αυτός πήγε να πάρει τσιγάρα από το περίπτερο, η 16χρονη έβγαλε μαχαίρι και την απείλησε και ακολούθησε ένας έντονος διαπληκτισμός και μόνο.

Τι είχε προηγηθεί

Ήταν περασμένος Μάιος. Η 16χρονη τελειώνει το Γυμνάσιο και ετοιμάζεται για το Λύκειο. Τα δύο κορίτσια μέσω κοινής παρέας γνωρίζονται σε μια καφετέρια του Θησείου και γίνονται φίλες, όμως η 16χρονη δεν εμφανίστηκε με την πραγματική της ταυτότητα. Πέντε μήνες μετά, η σχέση των δύο κοριτσιών γίνεται πιο στενή και η 16χρονη πείθει τη μητέρα της 15χρονης να τη φιλοξενήσει στο σπίτι της καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά τον θάνατο της μητέρας της. Μερικές εβδομάδες αργότερα ξεσπάει ένα βίαιο επεισόδιο, ενημερώνεται η Αστυνομία και μεταβαίνει στο σπίτι της 15χρονης στο κέντρο της Αθήνας. Η Άμεση Δράση ζητάει την ταυτότητα της 16χρονης και διαπιστώνουν πως δεν είναι αυτό το άτομο που εμφανίζεται.

Οι γονείς της 15χρονης την πιέζουν να ξεκόψει από τη φίλη της, καθώς η μαθήτρια αρχίζει να παρουσιάζει συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με την ηλικία της. Παράλληλα, ζητούν από τη 16χρονη να φύγει από το σπίτι τους και να μην ξαναδεί την κόρη τους. Πράγματι φεύγει, όμως τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν άλλη τροπή. Μαζί της εξαφανίζεται και η κόρη τους και μάλιστα γίνονται αναζητήσεις μέσω Amber Alert, καθώς το κοριτσάκι έχει να δώσει ημέρες σημεία ζωής.

Ο 40άρης των Καμινίων

Οι αναζητήσεις της οικογένειας για το πού βρίσκεται η κόρη τους, οδηγούν σε μια νέα φρικτή αποκάλυψη. Το παιδί εντοπίζεται στο σπίτι ενός 40χρονου στα Καμίνια που είχε πολλά μπλεξίματα με τον νόμο και ανήλικα. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να προσπαθεί να προσεγγίσει παιδιά ακόμη και μέσω των social networks χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ. Μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, με τις πληροφορίες να λένε ότι χρησιμοποιούσε τη 16χρονη για να προσεγγίζει μικρά παιδιά. Η υπόθεση ερευνάται από τον εισαγγελέα και αξιολογείται ως άκρως σοβαρή.

Η αλλαγή της 15χρονης

Η 15χρονη στις πέντε ημέρες που έμενε εκεί είχε γίνει άλλος άνθρωπος. Η 16χρονη την είχε κουρέψει, ενώ δείχνει να έχει μετανιώσει και να θέλει να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της. Κάτι που έγινε. Το παιδί επιστρέφει στην οικογένειά του και προσπαθεί να ξεχάσει όσα έγιναν, όμως δεν μπορεί. Το περασμένο Σάββατο γίνεται η συνάντηση της Ερμού. Οι δύο φίλες βρίσκονται στα μαχαίρια και αντί για φινάλε γράφεται άλλο ένα κεφάλαιο στην εκρηκτική αυτή σχέση που οδηγείται για άλλη μια φορά στην Αστυνομία, με τις δύο μαθήτριες να δίνουν η καθεμία διαφορετική εκδοχή για όλα όσα έχουν συμβεί.

Την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας της 15χρονης έχει αναλάβει η γνωστή Ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία δήλωσε στο newsit.gr: «…Έχουμε εντολή για λογαριασμό της οικογένειας της ανήλικης να προβούμε σε νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το διερευνώμενο από τη Δικαιοσύνη περιστατικό του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, καθόσον οι γονείς της ανήλικης έχουν στοιχεία τα οποία θα τεθούν υπόψη της δικαστικής αρχής. Είναι μια υπόθεση με πολλές σκοτεινές πτυχές και το σοκαριστικό είναι ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι ανήλικα…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις