Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπεκατώρου παρενόχληση – Μητσοτάκης: «Έγινε μια Ολυμπιονίκης της ευθύνης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεκατώρου παρενόχληση – Μητσοτάκης: «Έγινε μια Ολυμπιονίκης της ευθύνης»

Μπεκατώρου παρενόχληση - Μητσοτάκης: ''Η Μπεκατώρου έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής''

Στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική επίθεση που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας παρενέβη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας» τόνισε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του στο Facebook.

«Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι».

Σοφία Μπεκατώρου παρενόχληση: Υπόστήριξη από την Μενδώνη

“Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης”, αναφέρει στη δήλωσή της σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

“Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου”, συνεχίζει η κ. Μενδώνη.

“Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή”.

Σοφία Μπεκατώρου παρενόχληση: Η ανάρτηση της Μαρέβας

Με ανάρτησή της στα social media η Μαρέβα Γκραμπόφκσι χαρακτήρισε γενναία τη Σοφία Μπεκατώρου και έστειλε το μήνυμα κατά της σεξουαλικής βίας: «Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου. Καταγγέλλουμε τη σεξουαλική βία. Και την εξορίζουμε από τη ζωή κάθε παιδιού ή εφήβου, κάθε γυναίκας ή άνδρα, κάθε ανθρώπου». «Η γενναία Σοφία Μπεκατώρου έδωσε το σύνθημα: Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου. Καταγγέλλουμε τη σεξουαλική βία. Και την εξορίζουμε από τη ζωή κάθε παιδιού ή εφήβου, κάθε γυναίκας ή άνδρα, κάθε ανθρώπου. Είμαι με τη Σοφία! #Μπεκατώρου».

Και η Σία Κοσιώνη τοποθετήθηκε

Η Σία Κοσιώνη όπως και πολλές άλλες γυναίκες θέλησε δημόσια να εκφράσει στη Σοφία Μπεκατώρου, τη συμπαράστασή της για όλα όσα χρειάστηκε να περάσει. Η Σία Κοσιώνη πραγματοποίησε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μέσω της οποίας εξέφρασε τον θαυμασμό και τη συμπαράστασή της στη Χρυσή Ολυμπιονίκη.

«Τώρα έχουμε ακόμη ένα λόγο να υποκλινόμαστε στην Ολυμπιονίκη μας Σοφία Μπεκατώρου που βρήκε το θάρρος μετά από τόσα χρόνια να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, δαμάζοντας πλέον και τα “μποφόρ” της ψυχή της», έγραψε η anchorwoman του ΣΚΑΪ. «Μετά από χρόνια ενόχων, που δεν μπόρεσε να το αποτρέψει, που δεν μπόρεσε να το καταγγείλει, μιλάει δυνατά δίνοντας δύναμη και θάρρος σε χιλιάδες άλλες γυναίκες που επιλέγουν υπό το βάρος αμέτρητων φόβων τη σιωπή. Σοφία είμαστε μαζί σου», κατέληξε η Σία Κοσιώνη.

Σοφία Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου παρενόχληση: Η τραγική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Άγνοια δηλώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τις σοβαρές καταγγελίες, στις οποίες προέβη η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, αποκαλύπτοντας ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα. Σε ανακοίνωσή της, η ΕΙΟ επισημαίνει ότι δεν έχει δέκτης καταγγελίας, έστω και άτυπης, από την αθλήτρια, ενώ καταλήγει ξεκαθαρίζοντας ότι “θα πράξει τα δέοντα” για οτιδήποτε εμπίπτει στην αρμοδιότητά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις