Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαρδαλιάς σήμερα – καταστήματα: Ανοίγει το λιανεμπόριο Δευτέρα 18/1, όλα τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς σήμερα – καταστήματα: Ανοίγει το λιανεμπόριο Δευτέρα 18/1, όλα τα μέτρα

Χαρδαλιάς σήμερα - καταστήματα: Το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξαιρώντας τις «κόκκινες» περιοχές όπου εφαρμόζονται μέτρα αυστηρού lockdown.

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μελετάται το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου χωρίς click away και click in shop αλλά με sms και χρονικό περιορισμό. Aπό τη Δευτέρα αναμένεται επίσης να ανοίξουν και τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα κέντρα περιποίησης νυχιών με ραντεβού. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση του υπ. Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τον περιορισμό των ατόμων ανά τμ, ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με κωδικό 2 έχοντας χρονικό περιθώριο δυο ωρών για τις αγορές τους.

Τα ραντεβού για αγορές θα πρέπει να είναι σύντομα αφού θα υπάρχει χρονικό όριο παραμονής σε κάθε κατάστημα 2 ωρών που θα προκύπτει από το sms που θα έχει σταλεί. Να σημειωθεί ότι με τα νέα δεδομένα ισχύει και νέο τσουχτερότερο πρόστιμο αυξημένο στα 500 ευρώ. Να σημειωθεί πως εξαίρεση στα παραπάνω θα αποτελέσουν τα καταστήματα στις “κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές”, που θα ανοίξουν αλλά με τη μέθοδο του click away.

Επιβεβαίωση Μητσοτάκη

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε στην τριτολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιβεβαίωσε πως με click away θα γίνει στις “κόκκινες” περιοχές.

Live oι δηλώσεις Νίκου Χαρδαλιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις