ΚΥΡΙΑΚΗ

07

ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανό Μπακογιάννης: Χυδαιότητα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
ΕΛΛΑΔΑ

Πανό Μπακογιάννης: Χυδαιότητα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Με ένα χυδαίο πανό απλωμένο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς κάποιοι εξέφρασαν την «αλληλεγγύη» τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Επέλεξαν έναν άθλιο τρόπο για να στηρίξουν τον Κουφοντίνα, δηλαδή επιτιθέμενοι στον Κώστα Μπακογιάννη. Το πανό γράφει χαρακτηριστικά: «Κούλη πονάς; Κωστάκη πού είναι ο μπαμπάς; Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα». Για να απαντήσει ο δήμαρχος Αθηναίων… «Εδώ είναι. Και δεν πρόκειται να πάει πουθενά». Ο Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε χυδαίο το πανό, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χωρίς να αναπαράγει τη φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δημήτρης Κοφοντίνας, σε δήλωσή του λίγες ημέρες πριν μέσα από τις φυλακές, κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου» σχετικά με τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού, ανακοινώνοντας ότι ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα την εφαρμογή των όσων προβλέπει η σωφρονιστική νομοθεσία και συγκεκριμένα την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Βάσει της διάταξης του νομου για επαναμεταγωγή κρατουμένων, προβλέπεται η επιστροφή στην αρχική φυλακή όπου ο κρατούμενος εξέτιε την ποινή του, εν προκειμένω στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν έχει υποπέσει σε πράξεις βίας. Η αρχική απόφαση επαναμεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν για τις φυλακές Κορυδαλλού, όμως μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, αυτές τις ημέρες δεν γίνονται μεταγωγές στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στη Δυτική Αττική και για να διασφαλιστεί -όσο γίνεται περισσότερο- να μην υπάρξει διασπορά κορωνοϊού ανάμεσα τους κρατουμένους των φυλακών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο έγγραφο που του επιδόθηκε για τη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, φαίνεται ότι μετάχθηκε και στον Κορυδαλλό ώστε να τηρηθεί «αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.