Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαλλιά περιποίηση: Ένα απρόβλεπτο μυστικό
PLUS

Μαλλιά περιποίηση: Ένα απρόβλεπτο μυστικό

Μαλλιά περιποίηση: Το ταπεινό υλικό από το μανάβικο που υπόσχεται υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι, η πλήξη, αλλά και η δυσχερής πρόσβαση σε προϊόντα περιποίησης έχουν στρέψει πολλές γυναίκες στην αξιοποίηση του «οικιακού» χρόνου με τη δημιουργία σπιτικών προϊόντων περιποίησης για τα μαλλιά. Πέρα από τα διάφορα εξωτικά και μη υλικά που χρησιμοποιούνται υπάρχει ένα σύνηθες και ταπεινό, που το βρίσκετε φθηνό και σε αφθονία στο μανάβικο, αλλά δεν σας περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τα μαλλιά σας.

Πρόκειται για το κρεμμύδι. Και μη βιάζεστε όσες σπεύσετε να το απορρίψετε λόγω ταπεινότητας ή μυρωδιάς. Δεν θα το φάτε, απλώς θα ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με αυτό. Καμιά άλλη σπιτική θεραπεία δεν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα στα μαλλιά σας, όσο το ξέγβαλμά τους με νερό κρεμμυδιού!

Κρεμμύδι

Μαλλιά περιποίηση: Τα οφέλη του κρεμμυδιού

  • Περιέχουν πολλές ιδιότητες που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υφή των μαλλιών σας, ακόμη και να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση.
  • Ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά στη βελτίωση της τριχοφυΐας ενισχύοντας το επίπεδο του αντιοξειδωτικού ενζύμου καταλάση. Αυτό το ένζυμο βοηθά στην αποσύνθεση του υπεροξειδίου του υδρογόνου, βελτιστοποιώντας τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών.
  • Βοηθά στη θρέψη των τριχοθυλακίων σας με την πλούσια περιεκτικότητά του σε θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την αναγέννησή τους. Το θείο βοηθά, επίσης, στην ελαχιστοποίηση της αραίωσης και της θραύσης των μαλλιών.

 

 

Μακριά μαλλιά

 

  • Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αντιστροφή του πρόωρου γκριζαρίσματος και καθυστερούν το γκριζάρισμα.
  • Οι πλούσιες αντιβακτηριακές ιδιότητες του κρεμμυδιού σας βοηθούν να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και χωρίς μολύνσεις, προωθώντας την απρόσκοπτη ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Αυτές οι ίδιες ιδιότητες βοηθούν, επίσης, στον έλεγχο της πιτυρίδας. Ο χυμός κρεμμυδιού διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής σας και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα τα θυλάκια που τρέφονται καλά.
  • Ο χυμός κρεμμυδιού είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, διεγείρει το μεταβολισμό και έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.
  • Η μάσκα μαλλιών με κρεμμύδι, για παράδειγμα, μπορεί να ενισχύσει τα θυλάκια των τριχών, να τονώσει την ανάπτυξη, να ανοικοδομήσει τη δομή των μαλλιών και να αποτρέψει το ξηρό τριχωτό της κεφαλής.
  • Επίσης, οι φλούδες των κρεμμυδιών, βοηθούν στη διατήρηση του υγιούς χρώματος και της λάμψης των μαλλιών σας. Μάλιστα, πριν από δεκαετίες, οι γυναίκες τις χρησιμοποιούσαν για να βαφούν ελαφρώς τα μαλλιά τους.
Γυναίκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις