Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα – Ερντογάν: Συνεργάτης του “σουλτάνου” προκαλεί πριν τις διερευνητικές
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα – Ερντογάν: Συνεργάτης του “σουλτάνου” προκαλεί πριν τις διερευνητικές

Ελληνοτουρκικά νέα - Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε πίσω στα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, λέει ο Φαχρετίν Αλτούν

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει το «άσπρο-μαύρο» υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι υπέρ της διπλωματίας. Παράλληλα ο Φαχρετίν Αλτούν κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο, χωρίς να τις κατονομάζει, ότι προβαίνουν σε δηλώσεις και κλιμακώνουν την ένταση. «Στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία υπό την ηγεσία του προέδρου μας ήταν από την αρχή υπέρ της ευθυδικίας, της διπλωματίας και του διαλόγου. Ορισμένες χώρες προέβησαν σε δηλώσεις και ενέργειες που κλιμάκωσαν την ένταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλτούν σε συνέντευξή του σε τουρκικό ραδιόφωνο της αστυνομίας όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

«Η Τουρκία, προκειμένου να διαφυλάξει τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα εδώ, έχει λάβει κρίσιμα βήματα υπό την ηγεσία του προέδρου μας. Επίσης, ως προεδρία, καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να εξηγήσουμε τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο, με ενέργειες που αποσκοπούν στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις πολιτικές και τις θέσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Αλτούν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα

Η ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας

«Εξηγούμε επίσης τον αγώνα της χώρας μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Τουρκία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αναλύουμε τα βήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και δηλώνουμε τις θέσεις μας στο παγκόσμιο σύστημα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι υπάρχει παράλληλα αρκετή παραπληροφόρηση, η οποία ωστόσο θα πέσει στο κενό. Ο Αλτούν επανέλαβε, επίσης, ότι «η ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας».

«Η Τουρκία, χωρίς να παραιτηθεί από τις αρχές της ευθυδικίας, της διπλωματίας και του διαλόγου συνεχίζει χωρίς να κάνει πίσω. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε πίσω σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα και συμφέροντά μας. Αλλά και από την άλλη πλευρά έχουμε επιδείξει μία συνετή στάση και είμαστε ανοιχτοί, μαζί με την αποφασιστικότητα που δείχνει ο πρόεδρός, στο διάλογο και τη διπλωματία στην ανατολική Μεσόγειο. Ό,τι και να γίνει, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την περιοχή σε λεκάνη ειρήνης και σταθερότητας. Η ανατολική Μεσόγειος υπό αυτή την έννοια είναι ένα μέρος όπου η Τουρκία έχει ιστορικά διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο και θα συνεχίσει να το κάνει», κατέληξε ο Φαχρετίν Αλτούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις