Αθήνα

°C

Κυριακή

25

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ίμια τουρκική ακταιωρός: Νέο επεισόδιο, “παίζει” επικίνδυνα η Τουρκία
ΝΕΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Ίμια τουρκική ακταιωρός: Νέο επεισόδιο, “παίζει” επικίνδυνα η Τουρκία

Ίμια τουρκική ακταιωρός: Στο video από τη σημερινή πρόκληση, καταγράφεται η προκλητικότητα αλλά και η επικινδυνότητα των τουρκικών ενεργειών που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων

Κάθε προηγούμενο ξεπερνά η διγλωσσία της Τουρκίας, ενόψει δε της έναρξης των διερευνητικών επαφών. Το πεδίο των ελληνοτουρκικών όχι μόνο δεν παρουσιάζει αποκλιμάκωση, αλλά νέα επεισόδια που προκαλούν οι γείτονες ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Κι όλα αυτά, ενώ διαμηνύουν πως επιθυμούν διάλογο με την Ελλάδα. Μετά το επεισόδιο ανήμερα Θεοφανείων στα Ίμια, όπου Τούρκοι λιμενικοί όπλισαν το πολυβόλο της ακταιωρού τους και ήταν έτοιμοι να πατήσουν τη σκανδάλη στοχεύοντας του Έλληνες αλιείς, ένα νέο, αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας.

Μία ακόμη τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο τουρκική ακταιωρός ακταιωρός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησιάζει ελληνικό αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του. Στο βίντεο διακρίνεται και περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπαθεί να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις του με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο video από τη σημερινή πρόκληση, καταγράφεται με σαφήνεια η προκλητικότητα αλλά και η επικινδυνότητα των τουρκικών ενεργειών που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα «γαλλικά» κατά των Τούρκων.

Ίμια: Όταν οι Τούρκοι σήκωσαν όπλο, αρχές του 2020

Οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες από πλευράς τουρκικής Λιμενικής Αστυνομίας, είναι πολλές, αλλά σπανίως έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τον Ιανουάριο του 2020, ερασιτεχνική κάμερα Ελλήνων ψαράδων στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, κατέγραψε τις χοντράδες των Τούρκων. Σύμφωνα με το βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε από τους Καλύμνιους επαγγελματίες ψαράδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Τούρκοι λιμενικοί προσέγγισαν με φουσκωτή βάρκα το καΐκι των Ελλήνων, το οποίο επιχείρησαν να αναχαιτίσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Αφού συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των ψαράδων, οι οποίοι μεταξύ άλλων τους απάντησαν ότι “Είναι Ελλάδα ρε εδώ!”, Τούρκος λιμενικός εμφανίζεται να ανασύρει όπλο το οποίο προτάσσει εναντίον των ψαράδων.

Κεντρική φωτο Αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις